AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün bizzat eşlik ettiği ziyarette, GÖRBİR Nevşehir heyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Engelliler için yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda istişarelerde bulunuldu.

Engellilerin sorunları ve talepleri ile ilgili konularda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a bilgiler veren Görbir dernek başkanı Mutlu şunları ifade etti; “GÖRBİR Nevşehir heyetimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızı TBMM’de Sn Mustafa AÇIKGÖZ Milletvekilimizle ziyaret gerçekleştirdik.

Ziyarette, ÖTV indirimi araç alımında 450 bin 500 TL olan limitin yükseltilmesi; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan Engelli kimliklerinin elektronik kart haline getirerek tüm Türkiye’de sorunsuz bir şekilde kullanılabilir hale getirilmesi; İllerde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarının  bağımsız kişilerden oluşturularak, yaptırımı daha güçlü olması yönünde çalışmalarının yapılması; Engelli sağlık raporlarında çekilen sıkıntılar, İyileşmesi mümkün olmayan engel durumlarda süreli raporların verilerek mağduriyetlerin oluşması Başkan Erol Mutlu tarafından dile getirildi.

Başkan Mutlu, "Bizlere kıymetli vakitlerini ayırdığı için kıymetli Bakanımız Derya Yanık'a ve bizlere bu fırsatı sağlayan, hiçbir zaman bizi yalnız bırakmayan Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Açıkgöz’e teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "GÖRBİR Derneği Nevşehir Şube Başkanımız Erol Mutlu’yu, Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran’ı ve beraberindeki heyetimizi bugün Gazi TBMM’de ağırladık. Ardından GÖRBİR Nevşehir heyetimizi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık ile görüştürdük. Sayın Bakanımıza ilgileri için teşekkür ediyorum" dedi.