30 Eylül 2022’deki genel idare kurulu toplantısında tüm il ve ilçe teşkilatlarında kongre kararı alınan İYİ Parti’de Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli kongre tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli; "İktidar yolundaki partimizin olağan kongre sürecinin partimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki İYİ Parti, her bir ilçede ve ilde gücüne güç katacaktır." dedi.

Öte yandan mevcut İYİ Parti Nevşehir İl başkanı ve yönetiminin tekrar aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, yaklaşan seçimler öncesinde böyle bir kararın alınması da çeşitli tartışmalara neden oldu. Zira eski Nevşehir İYİ Parti İl başkanı Ömer Ay'ın açıklamaları nedeniyle görevinden alınarak yerine Alihan Kuzeyli ve yönetiminin getirilmesinin ardından yeniden bir genel kurul kararı alınması partide yeniden bir yapılanma sürecinin mi başladığı sorusunu akıllara getiriyor.  

Edinilen bilgilere göre, Parti de il kongresinin ne zaman yapılacağına dair henüz bir netlik kazanmazken İl Başkanlığında bir değişiminin öngörülmediği ifade ediliyor.