7 Haziran genel seçimlerinde halkın AK Parti’ye tekrar tek başına iktidar olma şansı tanımaması...

 

7 Haziran genel seçimlerinde halkın AK Parti’ye tekrar tek başına iktidar olma şansı tanımaması, MHP ile HDP’nin ise taban tabana zıt partiler olması nedeniyle ülke hükümetsiz kaldı ve erken seçim kararı alındı. Seçim tarihi 1 Kasım olarak belirlendi. Türkiye 5 ayda ikinci kez seçime gidecek.

 

EN KISA MESAİYİ YAPTILAR

 

Milletvekilleri şu ana kadar tarihin en kısa mesaisini yaptı. 23 saat 22 dakikalık mesai için ise vekillerin hesaplarına 46 bin lira para yattı. Peki, bu kadar kısa süre vekillik yapan, bir çoğu yeni vekil olan isimler tekrar TBMM’ye girebilecek mi? Yani, 7 Haziran’da TBMM’ye giren bu isimler, 1 Kasım’daki seçim için partilerinin aday listelerine tekrar girebilecekler mi? Alınan bilgilere ve iddialara göre, MHP’de listeler değişmeyecek, hatta sıralama bile aynı olacak. CHP’de de istifa eden bir vekil dışında tüm listeler aynı kalacak.

 
Nevşehir'in Siyasette nabzını tutan www.fibhaber.com yaptığı araştırmalara göre; AK Parti , CHP ve MHP'de birer Adayın değişeceği bekleniyor.

CHP'de 3.Sıra Milletvekili Adayı gösterilen Fahri Ertik'in Erken seçimde aday olmayacağını açıklaması, MHP'de 3.Sıra Milletvekili Adayı gösterilen Mustafa Uğur'un Devlet Memuru olması ile görevine yeni dönüşü sonrası birde Türk Eğitim Sen de ki yeni yapılan olağan kongreyle Şube Başkanlığına yeniden seçilmesi Uğur'u Erken seçimde aday olmayacağı düşüncesini kuvvetlendiriyor.
AK Parti'de ise hangi adayın değişiklik yaşayacağı ve yeni Sürpriz ismin kim olacağının ise ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

MHP'DE 7 HAZİRAN'DAKİ NEVŞEHİR LİSTESİ

7 Haziran Genel Seçimlerinde MHP Nevşehir Milletvekilleri Aday Listesi

1- Mehmet Varol
2 - Sait Yüksel
3- Mustafa Uğur şeklinde belirlenmişti.

CHP'DE 7 HAZİRAN'DAKİ NEVŞEHİR LİSTESİ
7 Haziran Genel Seçimlerinde CHP Nevşehir Milletvekilleri Aday Listesi 

NEVŞEHİR                  1       HİLMİ BÜLENT TEKİNER ÜNİVERSİTE  SERBEST 

NEVŞEHİR                  2       CUMA YORGANCI  ÜNİVERSİTE  DOKTOR  
NEVŞEHİR                  3       OSMAN FAHRİ ERTİK  ÜNİVERSİTE EMEKLİ şeklinde belirlenmişti
AK PARTİ'DE 7 HAZİRAN'DAKİ NEVŞEHİR LİSTESİ

7 Haziran Genel Seçimlerinde AK PARTİ Nevşehir Milletvekilleri Aday Listesi 

1- Mustafa Açıkgöz
2 - Murat Göktürk

3- Ebubekir Gizligider şeklinde belirlenmişti. 

AK PARTİ’DE DEĞİŞİKLİK OLABİLİR

 

AK Parti, 13 yıldır sarsılmayan iktidarından olduğu için listelerinde yenilemeye gidecek. Özellikle ilimizde yaşanan gözle görülür oy kaybı ve sonucunda 1 Milletvekilini MHP'ye kaptırması sebebiyle bu değişikliğe kesin gözüyle bakılıyor.

Öyle ki MHP, ilimizde 13 yıl sonra bir vekil çıkarmayı başardı.

AK Parti’nin liste hazırlarken 7 Haziran'daki listeyi ne şekilde değiştireceği ve değişiklik yapılırsa 55 aday adayı içindemi yoksa dışarıdan süpriz bir adaymı göstereceği merak konusu olurken, aday olamayan Aday adaylarının da şimdiden kolları sıvadığı görülüyor. Açıkcası Olası erken seçimde değişim yaşanabilecek tek parti AK Parti gibi, ilimizde de ülke genelinde de.