Hafta sonunda baba ocağı Çardak köyünü ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, annesi ile birlikte Nevşehir’imizin lezzetli üzümleriyle pekmez kaynattı.

Çardak köyündeki evlerinin bahçesinin önünde yakılan ateş ve kurulan kazanlarda pekmez kaynatan annesine yardım eden Milletvekili Açıkgöz; "Doğal güzelliği kadar da yöresel lezzetleriyle de bir numara olan Nevşehir'imizin meşhur üzümlerinden pekmez kaynatıyoruz. Nevşehir'imizin doğal ürünü pekmezinin tadına herkesin ısrarla  bakmasını tavsiye ediyorum. Anacığımın ellerine sağlık. Her aşamasında emek, alın teri var. Gün boyunca annemin emekleri pekmeze dönüştü." dedi.

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez doğal ürünü: "Nevşehir Pekmezi"

 Üzüm pekmezi tüketiminin sağlık açısından faydalı olduğunu dile getiren Açıkgöz; "Nevşehir'de geleneksel olarak yapılan pekmez, birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Soğuk kış günlerinde enerji verici özelliği sayesinde hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaya yardımcıdır. Hem sağlık açısından hemde organik olması açısından bütün yiyenlerin ve tüm üreticilerimizin ellerine emeklerine sağlık. Herkese afiyet olsun" dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "Nevşehir pekmezi saflığı lezzeti doğallıyla Türkiye'de bir markadır. Bütün Nevşehirli hemşehrilerimizle birlikte bereketli hayırlı bol kazançlı bir hasat dönemi ve tüm üreticilerimize pekmezi, kuru fasulyesi, üzümü, kabak çekirdeği patatesiyle birlikte bol kazançlar diliyorum.

.