TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz: "Türk Dil Bayramı'mızı kutlar; özellikle çocuklarımız, geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve aziz milletimiz için geleceğe uzanan gelenek, bilgi ve kültür köprüsü dilimizi öz değerleriyle koruyarak yaşatmamızın önemini vurgulamak isterim." dedi.

“Dilde, fikirde, işte birlik”‬

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Türkçemiz, Tüm dünyada en kadim, saygı duyulan, en yaygın konuşulan ve en zengin dillerinden biri tanesidir. Bizi Biz yapan, manevi değerlerimizin başında dilimize vermiş olduğumuz önem  gelmektedir.

Öyleki şairler, sanatçılar, âlimler ve bilim adamları eserlerini Türkçe yazmışlar, Anadolu topraklarında gelişerek köklü bir çınar haline gelmesini sağlamıştır.

Ninniler, ağıtlar hep Türkçe söylenmiş, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Kaygusuz Abdal, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan halka Türkçe seslenerek Türkçemizin korunmasına, gelişimine ve bu günlere gelmesine büyük katkı sağlamışlardır. Türkçemiz; kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafya ve konuşan nüfusun büyüklüğü bakımından dünya dilleri arasında da en itibarlı diller arasında yer almakta ve insanlık tarihinin en köklü ve en kadim dillerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Bu vesileyle, dilimizi yüksek kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre’den Köroğlu’na, Yahya Kemal’den Necip Fazıl’a, Aşık Veysel’den Neşet Ertaş’a tüm gönül erlerini, şairlerimizi, yazarlarımızı, mütefekkirlerimizi ve bütün edebi şahsiyetleri şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Türk Dil Bayramı’nın, Türkçemizin yaşatılması, gelecek nesillere tüm özgünlüğü ve derinliğiyle aktarılması için bir vesile olmasını diliyor, tüm Nevşehirli hemşerilerimi saygı ve muhabbet ile selamlıyorum." dedi.