Medya Platformu Derneği ve MİSMED Sosyal Medya Derneği işbirliğiyle İstanbul'da ‘Evlat Nöbeti Çalıştayı’ düzenlendi. Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti akademik çalışma konusu oldu. İstanbul'da düzenlenen “Evlat Nöbeti Çalıştayı” terörizme karşı duran kadın hareketini akademik düzeyde dünyaya duyurmayı hedefliyor.

Annelerin direnişinin akademik düzeyde değerlendirildiği çalıştayın açılış konuşmasını yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 24 TV Muhabiri Melis Bakangöz'e yaptığı açıklamada; "Bugün İstanbul'dayız. Diyarbakır annelerimizin haklı onurlu gururlu direnişini, çetin mücadelesini, sosyolojik ve akademik olarak da dünyaya duyurmamız gerekiyor. Biz bu çalıştayda 3 ana başlık hedefliyoruz. Masumiyet, yerlilik ve doğallık konularını işliyeceğiz. Evlat Nöbeti tutan Diyarbakır annelerimiz eli kanlı terör örgütü pkk ve onun sözde sözcüsü olan HDP ye karşı onurlu bir direnişte bulunuyorlar. Olan gariban çocuklara oluyor. Biz burada akademik ve sosyolojik olarak bunu anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah biz pkk terör örgütünü hep birlikte bitireceğiz." diye konuştu.

6 oturumla tamamlanması planlalan Çalıştay sonuç taslağı 18 Ağustos 2022'de Diyarbakır'da Kurşunlu cami önünde açıklanacak.