Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin başkenti Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı makamında ziyaret ederek KKTC'nin 38. kuruluş yıl dönümünü kutlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katibi Üyesi Mustafa Açıkgöz, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. kuruluş yıldönümü kutlama programı vesilesiyle Lefkoşa’dayız. 

-Cumhurbaşkanı Sn Ersin Tatar’ı, 

-KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekilini,

-KKTC Başbakanı Sn Faiz Sucuoğlu’nu,

TBMM heyetimizle ziyaret ettik.
 
“İki egemen devlet olarak Türkiye ve KKTC; her daim bir ve beraber olmaya devam edecektir. "

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Önder Sennaroğlu’na, Değerli Bakanlarımıza, Kıymetli Milletvekillerimize, Kahraman Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimize; Mazlumların gür sesi, masumların sığınağı, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un, şahsım ve yüce Türk Milletimiz adına sevgi, saygı ve muhabbetlerini ilettik." dedi.

‘Kıbrıs Davası, Kırmızı Çizgimizdir’

Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edecektir. Burada yer alan tarihi, kültürel ve sosyal birikim bunun en büyük ispatıdır. Kıbrıs Türk’ü mutluysa, huzurluysa, güçlüyse; biz de bahtiyarız demektir.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'da, "KKTC’nin 38. Kuruluş Yılı etkinlikleri için ziyaretime gelen TBMM Milletvekillerini burada görmekten büyük bir mutluluk duymaktayım. Kendilerine hoşgeldiniz der, KKTC Meclis takımı ile oynanacak kardeşlik maçında başarılar dilerim." dedi.