AK Parti milletvekillerinden oluşan bir grup, ABD’nin Ankara büyükelçiliği önünde Kudüs kararını protesto etti.

Ankara'da, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup AK Partili Milletvekilleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile AK Parti İstanbul Milletvekili MKYK Üyesi /TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un de yer aldığı heyet ABD Büyükelçiliği önünde hep birlikte tekbirler getirerek ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının utanç verici bir karar olduğunu ifade ederek, hiç kimsenin Kudüs’ü sahibi olmayan birine verme hakkı olmadığını söylediler.


AK Partili heyet, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin karşısında düzenledikleri eylemde protesto etti.

Açıkgöz: "ABD Ankara Büyükelçiliği önündeyiz."


“Kudüs coğrafi değil imani bir meseledir. Kudüs kırmızı çizgimizdir,” “Kudüs esirken hiçbir şehir özgür değildir,” açıklamasında bulunan TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz;" Aziz milletimiz Kudüs’ün, Filistin’in, dünya mazlumlarının yanındadır. Kahraman Türk milleti, bir ve beraber olarak zalimin karşısındadır" dedi.

Açıkgöz: "Kudüs, Filistin ve dünya mazlumları yalnız değildir. ABD’nin açıklamalarını kabul etmiyoruz. Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs için milletvekillerimizle bir arada dünyaya bir kez daha haykırıyoruz: Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" dedi.