Nevşehir'e özgü ürünlerin de sergilendiği YÖREX Fuarı kapılarını açtı. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş  Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın'ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen açılışı gerçekleştirilen YÖREX fuarının açılışını Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz birlikte yaptı.

TBMM Başkanlık Divan Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 8. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in açılışına katılarak Nevşehir standını ziyaret etti. 

Fuar alanında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, ÜRgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ile Nevşehirli iş adamları tarafından karşılanan Milletvekili Açıkgöz, Nevşehir ve Ürgüp stantlarını ziyaret ederken, yöresel ürünleri inceledi. Açıkgöz," Nevşehir standında, Kabak çekirdeği ve kuru üzümün'den tadarak Nevşehir yöresel ürünülerinin tanıtımı açısından büyük önem raz eden fuarın ülkemiz ve ilimiz için hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. Milletvekili Açıkgöz, ziyaret ettiği Nevşehir stantındaki yöresel ürünleri gazetecilere ve vatandaşlara da ikram etti. 


Fuara ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Açıkgöz; "Yöresel Ürünler Fuarı ( YÖREX ) açılış programı kapsamında Antalya'dayız. Nevşehir 'imiz de yöresel ürünlerimizle fuardaki yerini aldı."dedi.

Dünkü bir proğramında "Ayran'dan sonra Milli içeceğimiz Üzüm suyu" açıklaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref
Fakıbaba'ya da teşekkür eden Açıkgöz, kendi yöresel ürünlerimizi böylesine önemli fuarlarda en güzel şekilde tanıtmalıyız dedi.

Açıkgöz, “Yöresel ürünlerin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı 17 Eylül tarihine kadar Antalya Expo Center’da ziyarete açık olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu fuarı, ziyaret etmeye davet diyorum” dedi.


TÜRKİYE'NİN en renkli fuarı YÖREX, ANFAŞ EXPO Center'da ziyaretçi ile buluştu. 10 bin metrekarelik alanda Anadolu'nun 12 bin yıllık birikiminin yer aldığı fuarda, Nevşehir'in meşhur pekmezi ve kabak çekirdeğinden, Kars kaşarına, Van kedisinden Sivas kangalına, Tokat yaprağından Hatay künefesine, Ordu fındığından Rize çayına, Diyarbakır örgü peynirinden Muğla saraylısına, Kaman cevizinden Eskişehir lüle taşına, Erzincan tulum peynirinden Maraş biberine, Edirne ciğerinden Yozgat testi kebabına, Aydın incirinden Manavgat susamına kadar yüzlerce lezzet, el emeği göz nuru ürünler yerini alacak. 

Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.


Renkli geçmesi beklenen fuar  17 Eylül Pazar gününe kadar açık olacak YÖREX'e giriş ücretsiz olacak. YÖREX, 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebilecek.