Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve Meclis Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetin, 93. kuruluş yıl dönümü coşkusunun, millet olarak hep birlikte paylaşıldığını belirten
 Milletvekili AÇIKGÖZ "Büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin sonucu olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'imizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferin sonucudur. Milletçe, barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutamayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.Cumhuriyetimiz; gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. İşte bu güç ile, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabaların karşısındayız. Bin yıllık kutlu yürüyüşümüze devam edip, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin ilan edilişinin 93’üncü yılında, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, nice Cumhuriyet Bayramlarını aynı coşku, gurur ve mutlulukla kutlamayı temenni ediyorum.”