TBMM de 2013 Yılı Merkezi Yönetim bütçe kanunu tasarısı  görüşmeleri sürüyor.
 2013 Yılı Merkezi Yönetim bütçe kanunu tasarısı  2011 Yılı merkezi yönetim kesin hesap kanunu tasarısı 5.Madde görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan Ak parti hükümetinin 2002 den 2012 yılları arasında aldığı mesafeleri ve yatırımların örneklemelerini Nevşehir den bahsederek yaptı.

MİLLETVEKİLİ FERALAN 2013 YILI BÜTÇESİ, TBMM GENEL KURULU'NDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU...

İşte AK Parti Nevşehir milletvekili A.Erdal Feralan ın TBMM de bütçe görüşmeleri konuşması metni...

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri

2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısının 5.Maddesi Üzerine Akparti Grubu Adına Söz Almış Bulunuyorum.

Hepinizi Saygılarımla Selamlarım.

Sözlerimin Başında 2013 Yılı Bütçesinin Ülkemiz Ve Milletimiz İçin Hayırlı Olmasını Dilerim.

            Bu Vesileyle Sözü Kendi İlime , Memleketim Olan Nevşehir İline Getirmek İstiyorum..

            Nevşehirli Hemşerilerimin Yaşamakta Olduğu Problem Ve Taleplerine İlişkin Bir Kaç Hususu Gündeme Taşımak Ve Muhtemel Yerel Medya Manşetlerini Sizlerle Paylaşmak Arzusundayım..

            1.)Kozaklı İlçemizde 1979 Yılında Yapımına Başlanan 1986 Yılında Bitirildiği Halde Hizmete Girmediği İçin Harap Bir Hale Gelen Ssk Hastanesi Bu Durumuyla Vatandaşımızın Vicdanını Sızlatıyor..

            2.)Gülşehir İlçesi Tuzköy Kasabasında Yaşayan Vatandaşlarımız Evlerinin Bulunduğu Bölgedeki Topraktan Kaynaklanan Kanser Hastalığı Nedeniyle, Bu Bölgeden 30 Yıldır Tahliye Edilememeleri Yüzünden Erken Yaşta Kanserden Ölmeye Devam Ediyor..

            3.)Yaklaşık Trilyonlar Harcanarak Yapılan Kapadokya Havalimanına Uçaklar Yerine Sadece Kuşlar İnip Kalkıyor…

            4.)Nevşehir Üniversitesi Kurulması Amacıyla İmza Kampanyası Başlatıldı.

            5.)Nevşehir Sanayicisinin Organize Sanayi Bölgesi Kurulması İsteği Karşılık Bulmuyor..

            6.)Avanos Ve Gülşehir Kavşaklarında Meydana Gelen Trafik Kazaları Can Almaya Devam Ediyor.  7.)Nevşehirli Doğalgaz Dan Umudunu Kesti.

            Zaman Yetersizliği Nedeniyle Bu Kadarıyla Yetiniyorum.

 

 

 

            Değerli Milletvekili Arkadaşlarım

            Biraz Öncebahsetmiş Olduğum Muhtemel Yerel Gazete Manşetleri Ve Dolayısıyla Nevşehirlinin Gündemi  Bugüne Ait Değil. Bugün Nevşehir Böyle Bir Tabloyu Yaşamıyor..

            Bu Fotoğraf Akparti Öncesi Nevşehiri Anlatan Fotoğraf..

Bu Fotoğrafa Neredeyse 3 Kuşak Yani Dede İle Torun Aynen Tanık Oldu..Bu Talepler 3 Kuşağa Mal Oldu..

 

            Peki Bugünkü Durum Nedir?

            Bakalım Akparti Sonrası Nevşehir Fotoğrafına…

            Bir Bakalım Kozaklı İlçemizde Hizmete Girmeyen Ssk Hastanesi Ne Durumda..

Bu Hastanemiz 2010 Yılında Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi Olarak Hizmete Girdi. Kendi Alanında Ülkemizin Sayılı Hastaneleri Arasında Zikredilen Bu Hastanemizin Bugün 2.Yaşını Kutluyoruz.

            2002 Öncesinde Trilyonlar Harcanarak Yapılan  Havalimanından Bugün Yılda Yaklaşık 175 Bin Yolcu İstifade Etmektedir.

 

            Bu Havalimanımız Yakın Zamanda Aksaray Ve Kırşehir Vilayetlerimizin Herbirine 25 Km Yaklaştırılarak Bir Bölge Havalimanı Haline Gelecektir.

            Yaşadıkları Bölgeden Kaynaklanan Kanser Nedeniyle Hayatlarını Kaybetmek Durumunda Kalan Tuzköy’lü Hemşerilerimize 37 Milyon Tl Harcanarak Kanserli Bölge Dışına Taşınmışlardır.               

            Nevşehir İçin Adeta Hayal Olan Doğalgaz…

            Bugün 30 Binin Üzerinde Nevşehirli Doğalgaz Kullanmaktadır. Avanos Ve Ürgüp İlçelerimizde De Doğalgaz Altyapı Çalışmaları Hızlı Bir Şekilde Devam Etmektedir.

            Sayın Başbakanımızın Her İle Bir Üniversite Projesi İle 2007 Yılında Nevşehirimiz De Üniversitesine Kavuşmuştur.5 Yıllık Bir Sürede Bugün Nevşehir Üniversitesi 10 Bine Yakın Öğrencisi, 456 Akademik Personeli , 8 Fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu İle Hızlı Bir Şekilde Büyümektedir.

2013 Yılı Bütçesinde Üniversitemize 59.6 Milyon Tl Bütçe Ayrılmıştır.

Buradan Fakülte Binalarımızın Büyük Bir Bölümünün Yapımını Üstlenen Hayırsever Hemşehrilerimize Bir Kez Daha Teşekkür Ederim. Ahirete İrtihal Etmiş Olanları Da Rahmetle Anarım.

 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri

            Nevşehir Sanayicisinin Özlemle Beklediği Organize Sanayi Bölgesi De Yine Akparti Hükümetinin Nevşehire Bir Hediyesidir.

Bugün Organize Sanayi Bölgesinde Bacalar Tütmeye Başlamış , İş Ve Aş Üretirilir Hale Gelmiştir.

            Çok Sayıda İnsanımızın Hayatını Kaybetmesine Neden Olan , Hatta Ocaklar Söndüren Ve O Dönem Siyaset Erbabı Tarafından İmkansızlığı Dile Getirilen Avanos Ve Gülşehir Köprülü Kavşakları Sadece 1  Yılda Bitirilerek Hizmete Sunulmuştur..

Akparti Öncesi Bir Km Bile Bölünmüş Yolu Olmayan İlimiz Bugün Tüm Çevre Vilayet Bağlantıları Ve Bir İlçe Hariç Tüm İlçe Bağlantıları Bölünmüş Yol Olan Bir Karayolu Standardına Kavuşmuştur.

                        Burada Sizlerle Paylaşmış Olduğum İki Nevşehir Fotoğrafı  Ülkemizde De Karşımıza Aynen İki Türkiye Fotoğrafı Olarak Çıkmaktadır..

            Akparti Öncesi Ve Akparti İle Devam Eden Süreç..

            Bürokratik Vesayetten Kurtarılan Ülke Yönetimi, Imf Vesayetinde Kurtarılan Ekonomi Yönetimi , Faiz Kıskacından Kurtarılan Ülke Bütçesi Vatandaşımızın Memnuniyeti Olarak Bize Dönmektedir.

            İşte Tüm Bu Nedenlerle Akparti 3 Dönem Tek Başına İktidara Gelmekte, Nevşehirli Hemşehrilerimiz İse 3 Dönem 3 Milletvekilini Akpartiye Vermektedir.

            Bu Düşüncelerle Ülkemize Ve Nevşehirimize Yapılan Hizmetler İçin Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tüm Hükümet Üyelerimize Ve Emeği Geçen Herkese Bir Kez Daha Teşekkür Eder Hepinize Saygılarımı Sunarım..