AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, göreve başladıkları ilk günden bu yana laflarla uğraşmak yerine halka verdikleri sözleri tutma uğruna gece gündüz çalışarak çok önemli projelere imza attıklarını söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca’yı ziyaret etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca sözlerine basın mensupları için çok önemli olan yıpranma payının tekrar getirilmesi noktasında gayretlerinden ve 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde aramasından dolayı teşekkür ederek başladı.

Yerel basının önemli sorunlarının bulunduğunu kaydeden Koca, “ Basın mensupları zor şartlar altında halkın doğru, tarafsız bilgi alması için çalışıyor. Bir nevi kamu görevi yapıyor. Burada her kurumun yardımcı olması gerekir. Yaptığımız eleştiriler ilimizin gelişmesi, eksiklerin giderilmesi ve sorunların çözümüne yönelik, kırmadan dökmeden yapıcı bir üslupla gerçekleşiyor. Nevşehir basını gerçekten sorumlu bir gazetecilik örneği sunuyor. İçimizde asıl işi gazetecilik olmayıp, sırf farklı alanlardaki işlerini yürütmek için güç sağlamak olan birkaç kişi haricinde iyi bir noktada bulunduğumuzu belirtebilirim” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise basın mensupları ile şehrin gelişiminde işbirliği içerisinde bulunduklarını, yapılan eleştirileri baş tacı yaptıklarını kaydetti.

 

Basın mensuplarının eleştirilerinden eksiklerini anladıklarını ve gidermek için çaba gösterdiklerini dile getiren Ebubekir Gizligider “ Nevşehir basını fedakâr bir biçimde, zor şartlar altında başarılı çalışmalara imza atıyor. Yakından takip ediyoruz. Basın içerisinde bulunan birkaç art niyetli kimse dışında iyi niyetle, şehrin gelişimi, daha iyi yaşam koşullarının sağlanması, halkın sorunlarının ortaya konmasında çok başarılı işlere imza atılıyor” diye konuştu.

Gizligider, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilin daha modern, daha çağdaş, daha yaşanılır bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Göreve geldikleri andan itibaren ilçeleri, beldeleri, köyleri, kent merkezleri ile şehri birkaç kez karış karış dolaşarak halkla bir araya geldiklerini ve bunu görev sürelerinin son anına kadar her fırsatta yapacaklarını kaydeden Gizligider “ Böylece kentin sorunlarını yerinde tespit ediyoruz. Patates konusu gündemde olduğu için örnek olarak verdiğim Derinkuyu ilçesine bugüne kadar 9 kez gittik. Bunların 4- 5’i ilçe merkezinde adeta miting havasında kalabalıklara karşı oldu. Biz daima halkın içindeyiz. Diğer yerlerde öyle. Biz, Nevşehir’de olduğumuz süre içerisinde evimizde oturmuyoruz. Bugünde, Gülşehir’i gezeceğiz. Halkımızla beraber olacağız, istek, dert ve sıkıntılarını öğreneceğiz. Taleplerini bizzat dinleyip, yapabileceklerimizi not edeceğiz.

 

Nevşehir'de birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ürettiklerini kaydeden Gizligider şöyle konuştu: "Nevşehir 2012 yılında önemli projelere başladık. Hacıbektaş entegre hastanesinde yüzde 40 seviyelerine ulaştık. Diğer ilçelerimizde ise entegre hastanelerin bir kısmı ihale aşamasında, bir kısmı ise programa alınma aşamasına geldi. Özkonak, Topaklı yolunun yapımı için 3 Milyon lira çabalarımız sonucunda turizm yolu kapsamına alındı. Bahar döneminde Özkonak-Topaklı yol çalışması başlayacak ve Kozaklı ilçesi Nevşehir'e 25 kilometre daha yakın hale gelecek. Patateste ise ihracattaki sıkıntı giderildi. Önümüzdeki günlerde patates ihracatında önemli derece artış bekleniyor. Yine 2011 yılında meydana gelen don olayı sonrasında ürünleri zarar gören yaklaşık 300 çiftçimizin zararları karşılandı. Bunu gören üreticimiz bize desteklerini her fırsatta dile getiriyor. Nitekim iki gün önce yapılan eyleme 20 civarında insanın katılması da bunun göstergesidir. Nevşehir Merkez Devlet Hastanesi için ek bina protokolü imzalanarak 100 yataklı ek bina yapılacak. Hızlı tren konusunda çok önemli bir mesafe aldık. Proje ihale aşamasına geldik. Proje ihalesi olduktan sonra geriye dönüş olmayacaktır. 2023 yılı hedefimizi geri çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hızlı tren projesi Nevşehir’i çağ atlatacak seviyede 5 milyar dolar civarında maliyeti olan bir konudur. Nevşehir’e tarihinde yapılabilecek en büyük yatırımlardan biridir. 2013 yılında da ilimiz için önemli projeleri adım adım gerçekleştireceğiz."