Arjantin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet ile birlikte Paraguay ve Venezuela'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyaret, Türkiye'den Paraguay ve Venezuela'ya Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. Paraguay ve Venezuela ziyaretleri sırasında anılan ülkelerle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların ele alınması ve ikili ilişkilerin daha ileri taşınmasına imkan verecek çeşitli anlaşmalar imzalanması öngörülüyor.

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez tarafından Lopez Sarayı’nda ağırlanan Türkiye heyeti yaptıkları üst düzey görüşmelerde iki ülke arasında Ticari alan başta olmak üzere her konuda ikili ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında mutakıp kaldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Ekonomi İşleri Başkanlığı) | Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe'nin de yer aldığı heyet daha sonra Venezuela'ya gitmek üzere Paraguay'dan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ki heyet, Arjantin ve Paraguay'ın ardından, ziyaret programının son durağı olan Venezuela’nın başkenti Caracas’a ulaştı.

Caracas’ta, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile birlikte katıldığı Türkiye-Venezuela İş Forumu’nda düzenlenen toplantının iki ülke arasındaki ekonomik-ticari ilişkilerin gelişmesi amaçlandı.

Ziyarete ilişkin AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetle birlikte önce G-20 Liderler Zirvesi için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ta ki zirveye katılım gösterdik. Ardından Paraguay ve Venezuela'ya ziyarette bulunduk. Her iki ülke ile yapılan görüşmeler Türkiye'miz adına oldukça verimli geçti. Şuan Sayın Cumhurbaşkanımızla Venezuela'nın başkenti Caracas'dayız." dedi.

Menekşe'nin Salı günü Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.