Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik etti.

Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol yaptığı açıklamasında rahmet ayı olan Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşmanın hüznünü ve aynı zamanda da bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın heyecan ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Yüce Kitap Kur’an-ı Kerim’in bu kutlu gecede inmeye başlandığını ve yeryüzünün böylelikle ilahi nimetlerle dolmaya başladığını ifade eden Varol, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ancak bu hikmet dolu kutsal günleri ve geceleri yaşadığımız şu günlerde, Türk-İslam âleminin üzerinde dolaşan musibetler, kanlı tezgâhlar ve insanlıkla izah edilemeyecek mezalimler hepimizi derinden yaralamaktadır. Bilhassa İslam coğrafyasının içinde bocaladığı istikrarsızlık döngüsü gerçekten de kaygı verici bir boyuta ulaşmıştır. Dünyanın her tarafı Müslümanların çektiği ıstıraplara, yüz yüze kaldıkları zorbalıklara sahne olmaktadır. Myanmar’ın arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik işlenen suç ve yapılan saldırılar bunlardan birisidir. Doğu Türkistan’ın Uygur Özerk Bölgesi’nde son günlerde iyice artan baskılar ve vahşilikler bunlar arasındadır. Müslüman Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek amacıyla uygulanan şiddet ve yasaklamalar insanlığın hiçbir değeriyle uzaktan yakından bağdaşmamaktadır. Türk-İslam âleminin her zamankinden daha çok dayanışmaya ve kenetlenmeye ihtiyacı vardır. Birlik, beraberlik ve umutlarımızın baki olması için, herkes duyarlı olmalı, hassas hareket etmeli ve mübarek günlerde dua etmelidir. Türk Milleti kendi inanç ve kültüründen aldığı güç ile her zaman bütün zorlukların üstesinden gelebilme kudretine yüce Allah(c.c.)’ın izniyle sahiptir. Bu düşünceler ile Nevşehirli hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni kutluyor, içtenlikle yapılan tüm duaların kabul görmesini Yüce Allah(c.c.)’tan niyaz ediyorum.”