TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün akşam Meclis'te milletvekillerine veda yemeği verdi. TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın veda yemeğine AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti milletvekilleri ve eski meclis başkanları ile birlikte AK Parti Nevşehir Millet vekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe'de katıldılar. HDP'den ise hiçbir temsilci katılmadı...

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen veda yemeğinde, geçmiş dönem Meclis başkanları ve 27. Dönem milletvekilleri onuruna verdiği yemekte bir araya geldi.  

AK PARTİ'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendisini aday göstereceğini ifade eden Yıldırım, "Bugün itibarıyla TBMM Başkanlığı görevimden çekileceğim. Bu yemekten sonra ilk yapacağım iş ayrılma dilekçesini TBMM'ye teslim etmek olacak.Daha sonrada yeni başkan seçilene kadar görevi vekilim İstanbul Milletvekili Sayın Celal Adan'a devredeceğim. TBMM'ye seçilecek yeni başkana şimdiden başarılar diliyorum." diye konuştu. 

Proğramın ardından açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; " TBMM Başkanımız Sayın. Binali Yıldırım'ın 27. Dönem Millet vekilleri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldık. Aldığı her görevde hiçbir zaman makam ve mevki gözetmeksizin vatanına ve milletine hizmet aşkı ile çalışan Sayın. Başkanımıza üstleneceği yeni görevinde başarılar dilerim" dedi...

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'de açıklamasında; "TBMM Başkanımız ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Binali Yıldırım’a, İstanbul’da yaşayan Nevşehirli hemşerilerimizin desteklerini ve muhabbetlerini ilettik. ‬‪Başarılı siyasi yaşamında ki tüm hizmetleri adına kendisine teşekkür ediyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılar diliyoruz. Allah'ın izni ile 31 Mart'ta “Kazanan İstanbul olacak, kazanan Türkiye olacak.”‬ dedi.