Yerel yönetimlerle çevre dostu belediyecilik uygulamalarını hayata geçirmek için uyum içerisinde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Gizligider “Belediyelerimizin kanalizasyon ve alt yapısorunları bir bir çözülüyor. Daha yaşanabilir ve çevre dostu belediyecilik hizmetlerine hassasiyet gösteriyoruz. Gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünerek projeler hayata geçiriyoruz. Çevre kirliliğinin önlenmesi ve giderilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Nevşehir deki tüm Belediyelerimize bundan önce olduğu gibi bundan sonrada desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, “Çevre Dostu Belediyecilik” İçin girişimlerini sürdürdüklerini ifade eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ,Nevşehir Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte,bu kapsamda Nevşehir de 10 Belediyemize toplam 660 Bin TL nakdi yardım yapılması sağlandı dedi.

  Yerel Yönetimlerden Teşekkür

Bu başarılı girişimleri ile Çevre Dostu Belediyecilik projesi için sağlanan bu destekler sonrası,nakdi destekle de ihtiyaç duyulan çevre hizmetlerinin sağlanacağını kaydederek Projeleri ile destek bulan Belediye Başkanları, “Belediye Dostu Nevşehir Milletvekillerimize” tüm halkımız adına müteşekkir olduklarını söyleyerek sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımız gönderiyoruz dediler.

Nevşehir Milletvekillerimizin girişimleri ile 2013 yılının ilk Çevre ve şehircilik Bakanlığımızdan 10 Belediyemize Çevre kirliğinin giderilmesi, Arıtma tesislerinin tamamlaması, bakım ve onarımın yapılması için:

 

 Kozaklı 50, Acıgöl 90, Gülşehir 100, Çalış 50, Kaymaklı 50, Karaçaşar 50, Karapınar 160, Nar 30, Tuz köy 30, Yazı höyük 50 İlçe ve Belde Belediyelerimize 30 ile 160 Bin aralarında toplam 660 Bin TL nakdi yardım yapılması sağlandığı bildirildi.

Nevşehir'de 10 Belediye ve toplam 660 Bin TL nakdi destek ve yardım tutarı komşu Niğde ili için ise Sadece 550 Bin TL olarak gerçekleşti.