Bugün; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de madde bağımlılığı gün geçtikçe tehlike ve tehditlerini artırmaktadır. maalesef ki gençlerimizi fiziksel, sosyal ve ruhsal olarak esir etmektedir.

Uyuşturucu meselesinde dikkat edilmesi gereken bir başka husus da terör örgütlerinin uyuşturucu üzerinden finansal kaynak elde etmesidir. Bugün PKK terör örgütü başta olmak üzere terör örgütlerinin en temel finans kaynağı uyuşturucu ticaretidir. Uyuşturucu ve maddeden gelen kirli para; askerimize ve polisimize kurşun olarak geri dönmektedir.

Türk gençliğini  tarihine, kültürüne, inancına bağlı bireyler olarak yetiştirmek gençlerimizin uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı şuurlu olmasını da beraberinde getirecektir. Türk gençliğinin damarlarındaki asil kanı kirletmemesi adına var gücümüzle çalışacağız.

Devlet, aile, okul ve sivil toplum iş birliği ile topyekûn ve milli seferberlik ruhuyla yapılacak olan bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar milli bünyeyi bu zararlı maddelerden uzak tutmak noktasında yararlı olacaktır.

Nevşehir Ülkü Ocakları olarak bugüne kadar gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak adına seminerler,konferanslar,resim sergileri ve daha nice faaliyetler yaptık uzak tutmak adına çaba gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz.

Her Şeyden öte Yuce Turk milletinin gencine uyuşmak yakışmaz dini mügmini islam in mensuplarına bu haller kesinlikle yakışmaz.

Kufur kendi inancalari ugruna hizmet ederken bizlerde boş durmuyacaz onlara karşi her turlu platformda calisacak ve karsilarinda olacagiz.

Madde bagimlikig8nin yası ne kadat inerse bizde etkinliklerimize katilim yasini programlari mizi o yaş grubuna indirgeyecegiz