CHP Nevşehir il yönetimi ile Gençlik Kolları Genel Başkanı, Yardımcıları, MYK üyeleri ve ülke genelindeki Gençlik Kolları İl Başkanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularını bir kere daha ifade etmek üzere Nevşehir’de düzenlenen resmi törenlere katıldı.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine CHP heyetinin büyük bir katılım sağlaması törene damga vuran unsur oldu. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları, MYK üyeleri ve ülke genelindeki Gençlik Kolları İl Başkanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Nevşehir’de düzenlenen resmi törenlere katıldı.
Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet değerlerini sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi.
Halkın egemenliği olmadan demokrasinin, halkın çocuklarını koruyamadan da devlet olunmayacağını kaydeden Gülmez “ Biz CHP olarak bütün milli bayramlarımız konusunda Cumhuriyeti kuran parti olarak çok hassasız. Bunu törene sağladığımız katılımla da göstermiş bulunuyoruz. Şunu unutmayalım; Atatürk, Meclisi ülkemiz işgal altında iken çok zor bir dönemde açmıştı. Bugün gelinen noktaya baktığımızda, ülkemizin bu kadar sıkıntısı varken, birlik olmak için milli bayramlara ihtiyaç her zamankinden daha fazla vardır. Memleketimize, geleceğimize sahip çıkmak için, yarınlar için hep beraber olmayı umut ediyoruz” dedi.
23 Nisan 1920’nin milletimizin tarihinde bir dönüm noktasını teşkil ettiğini kaydeden Gülmez şöyle konuştu “ Bu tarihte halkımız egemenliği kendi eline almış, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine başlamıştır. Büyük Atatürk’ün “milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” ifadesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin sorumluluğu altında vatanın kurtarılması ve Cumhuriyetin ilanıyla zafere ulaşmıştır. Milletimizi bağlayan esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgür ve hak sahibi vatandaş yapan, milletin büyük güçlüklerle elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimiz kuruluş gününü çocuklara ve yeni nesillere armağan etmiştir. Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içerisinde bir Türkiye bırakacağız. 23 Nisan 1920 tarihinde başlayan tarihi yürüyüş, sonsuza kadar devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tekrar kutluyorum.”
Katılımcılar Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirerek, bir kere daha ‘Atam izindeyiz’ dediler.