Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Hiç mi kutsalın kalmadı, utanmadın mı hiç? Bu vatan için canını veren şehidimizin yakınına küfür etmek nedir? Yazıklar olsun sana Lütfü Türkkan. Soyadından utan."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Yazıklar Olsun… Yine Lütfü Türkkan Yine Skandal! Şehit ağabeyine ağza alınmayacak küfürler eden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan‘ı esefle kınıyorum. " dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz  tepkisini twitter'dan yaptığı paylaşımla gösterdi. Açıkgöz; "İyi Partili Lütfü Türkkan, "Şehit ailesiyim. Meral Akşener HDP'yi savunuyor, Selahattin Demirtaş'la kahvaltı peşinde." diyen şehit ağabeyine iğrenç ötesi küfürler etti. Edep! Bu ayıp unutulmaz, aziz milletimiz sizlere gereken cevabı verecektir."

MHP 26. Dönem Nevşehir Milletvekili Mehmet Mehmet Varol; "Şehidimize küfür ediyor. Özürü Genel Başkanından diliyor alçak!" dedi.

Nevşehir şehit aileleri ve gazilerden İYİ Partili Türkkan’a tepki...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Nevşehir Temsilciliği'nden yapılan açıklamada da; "

05.11.2021 tarihinde PKK terör örgütü tarafından 1997 yılında şehit edilen İsa GÜMREN in kardeşinin

Bingölde verdiği tepki neticesinde, İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit kardeşine karşı yaptığı küfürü tüm şehit aileleri ve gazilerimize yapılmış gibi adlediyor esef, şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatını feda eden şehitlerimizin, aziz hatıralarına, bizlere emanet yakınlarına saygısızlık edenleri yüce Milletimiz asla unutmaz.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kurulan meclisimiz de Teröre destek verenlerle, şehidimizin emaneti olan yakınlarına ağza alınmayacak şekilde küfür etme hadsizligi, alçaklığı ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren, hiçbir parti,Milletvekili istemiyoruz.

Şehit Aileleri ve Gaziler olarak ;

Her kim terör sevici, eli kanlı bebek katillerini destekleyen siyasi parti ile temasa geçip, iş tutarsa karşısında bizleri görecektir.

Lütfü Türkkan'ı derhal Milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz.

Mustafa IŞIK

Genel Başkan

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan CİFTCİ'de; açıklamasında Lütfü Türkkan’ın, Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde ‘HDP ile ne yapıyorsunuz?’ diyen şehit ağabeyine küfretmesi akıl alır gibi değil. Bu tür davranış içerisinde olanların bu ülkenin değerlerinden bihaber olduğu anlaşılmaktadır. Bu toprakları vatan yapanlara küfür değil övgü yakışır, kıymet vermek yakışır. Şehit aileleri ve gazileri derinden yaralayan söylemi için vicdanlarımızda mahkum olan bu kişiye edep yahu!..’ Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını kanını vermiş olan kıymetli şehitlerimizi, gazilerimizi daima el üstünde tutmak gerekirken bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Birlik Haber Sen İl Başkanı Ümit Gümüş'de; "İyi Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Sehit Ailesine Yapmış Olduğu ahlaksızca gariz küfüründen dolayı Nevsehir Birlik Haber-Sen Olarak Şiddetle Kınıyor. Bu Şahsı TBBM çatısı altında görmek istemiyoruz." dedi.