AK Partinin yeniden hükümete geldiği ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçildiği son seçimlerin ardından Nevşehir siyaseti tel tel dökülmeye devam ediyor. AK Partili vekillerin ve il başkanının dışında ortalıklarda başka bir siyasiyi görmek mümkün değil.

AK Parti dışında sadece seçimden seçime boy gösteren siyasi parti İl Başkanları son Genel seçimlerin ardından yine kayıplara karıştı. Seçmenlerin artık Nevşehir'de son 20 yıldır alıştığı bu durum karşısında, AK Parti dışındaki siyasi partilerin inandırıcılıklarınıda yitirdikleri kamuoyunda iyice konuşulmaya başlandı.  

CHP'li Sarıaslan'ı görebilene aşk olsun!

Özellikle İl Başkanlarının bu alışkanlığına Nevşehir'de 40 yıl sonra Vekil çıkarma şansı yakalayan CHP'li Milletvekili Faruk Sarıaslan'ın da ayak uydurduğunu söyleyen vatandaşlarımız, AK Parti teşkilatı ve vekillerin köy kent dolaşıp cirit atarlarken, Nevşehir'in CHP'li Milletvekili Sarıaslan'ı görebilene aşk olsun, seçimlerin ardından adeta kayboldu. Sizi Ankara seçmedi, Nevşehir halkı seçti. Siyasetinizi Ankara'dan değil Nevşehir'den yapınız sözleriyle eleştiriyorlar. Ayrıca, Milletvekili Sarıaslan'ın Sosyal paylaşım sitelerinde hiçbir hesabı olmadığınıda ifade eden vatandaşlarımız kendisine nasıl ne şekilde ulaşacaklarınıda bilmiyorlar.

Nevşehir’de siyaset SOS veriyor!  

AK Partinin uzun yıllardan sonra bir Vekili Cumhuriyet halk partisine kaptırdığı seçimin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Serkan Canpolat, Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit adeta sırra kadem basmış durumda. Tepkili Vatandaşlar böyle bir siyaset anlayışı olmaz. Biz seçimden seçime Parti yöneticileride Vekillerde istemiyoruz diyerek tepki gösteriyorlar.

Doğru dürüst seçim sonuçlarını bile değerlendirmekten aciz kalan siyasi parti il başkanlarının akıbetleri de merak konusu.