07 Haziran 2015 seçiminde MHP listesinden parlemantoya gitmek isteyen Nevşehir Milletvekili Aday adayı İhracaatcı - İktisatcı İş Adamı Sait Yüksel’in temiz bir geçmişi, Nevşehir'in Kozaklı ilçesinden Dünyaya açılan İhracaatçı kimliği ile yakaladığı başarılı hizmetleri ve uzmanlık alanı olarak oldukca önemli deneyimleri var. 

MHP Nevşehir Milletvekili aday adayı Sait Yüksel ,aynı zamanda Ülkücülük ve MHP davasına yürekten bağlı,omurgalı ve 9 ışık ilkelerinde ısrarlı bir politikacı portresini çiziyor.Üniversite hayatına başladığı andan itibaren yaklaşık 40 yılı aşkın süreçte ülkücülük davasından hiçbir dönemde ödün vermediği,yalpalamadığı,siyasette adres değiştirmediği ve ömür boyu hep MHP’li kaldığı MHP camiasında bilinen bir gerçek.. 

MHP’nin önümüzdeki dönem Nevşehir milletvekili aday adaylarından Sait Yüksel’in ekonomi alanındaki deneyimli uzmanlık kimliği de hayli dikkat çekiyor. Ekonomide uzmanlaşmış siyasetçilerin revaçta olduğu günümüzde kendi firmasıyla Nevşehir in İhracaattaki lider kuruluşun sahibi olarak yakaladığı başarılarıylada yaklaşan Genel seçimler öncesi Adaylık için göz kırpıyor.

Sait yüksel, öncelikle belirtmek gerekirse samimi anlamda bir NEVŞEHİR milliyetçisi.. 

Nevşehir'de Sait YÜKSEL Sesleri ...

MHP Nevşehir Milletvekili aday adayı Sait Yüksel, FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamasında, halktan büyük destek gördüğünü söyledi. Halkın her kesimi ile kucaklaştığını dile getiren MHP Aday adayı Sait Yüksel parti tabanının da kendisine ilgisinin çok sevindirici olduğunu dile getirdi.

Nevşehir'de hangi partinin kaç milletvekili çıkartacağı noktasında görüşlerini de ortaya koyan Yüksel, “MHP gerek Türkiye ve gerekse Nevşehir'de halkın kurtuluş umudu bağladığı tek partidir. Devlet Bahçeli başkanlığındaki MHP her geçen gün oy oranını yükseltmektedir. Buda MHP’yi Nevşehir de daha şanslı hale getirdi. MHP Nevşehir de 2 milletvekili çıkartmaya en yakın partidir” dedi. 

Yüksel, seçmenin dürüst, ilkeli politikacılara özlem duyduğunu ifade ederek “Nevşehir de Gezdiğim her yerde vatandaşlardan büyük ilgi görüyorum.
Partisinin bu seçimde büyük patlama yapacağına inandığını vurgulayan Sait Yüksel, “Türk insanı, MHP’yi özledi. Tek kurtuluş reçetesinin de MHP olduğu bilindiği için bu dönem iktidarız. Ben de Nevşehir halkının teveccühüyle adaylıktan çok Milletvekili olacağıma inanıyorum. Destek halkımdan hizmet benden” diye konuştu.

"Yüksel; Partililerimden aldığım bu destekle yola çıktım”


Halkın sürekli nabzını da tuttuğunu dile getiren Yüksel, “Ben bu kararı alıp Siyasete soyunurken, Siyasetten bir beklenti için değil artık doğduğum topraklara memleketim Nevşehir'ime tecrübelerimle birikimlerimle faydalı olarak karşılıksız hizmet vermenin zamanının geldiğini düşünerek bu yola çıktım.. Vatandaşlarımızın büyük destek ve itici gücü sonrası ailem ve büyüklerimle yapmış olduğum istişareler sonrası gerek halkımızdan, gerekse parti yönetimi ve tabanından gelen telkinlerle milletvekilliği aday adaylığımı açıkladım.

Ben Nevşehir'e bu şekilde daha faydalı olacağıma inanıyorum. Sadece benim kendi kararım olmayan bu kararın en doğrusu olduğuna da inanıyorum. 2015 Haziran ın da gerçekleştirilecek Genel seçimlerde Ülke genelinde partimizin büyük oy patlaması yaşayacağını düşünüyorum.


Seçim sürecinde Nevşehirli vatandaşların büyük desteğini toplayan MHP li Milletvekili aday adayı Sait Yüksel gösterilen tüm ilgi ve destek için herkese teşekkür etti.

MHP’nin 07 Haziran 2015 seçimlerine katılarak güçlü rakibi Ak Parti ile mücadele etmeye talip ilk milletvekili aday adayı olarak aday adaylığını açıklayan Sait Yüksel, şimdilerde önseçim olursa dava arkadaşı partililerin veya milletvekili adaylarını genel merkez belirlerse MHP genel yönetiminin takdir ve kararını bekliyor...

MHP Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Sait Yüksel Kimdir :

1969 Nevşehir Kozaklı ilçe doğumlu olup ilk ve orta okul Kozaklı Lise öğrenimini Kayseri Ticaret lisesinde tamamladı.Daha sonra 1991 yılında Afyon İktisadi İdari Bilimler Maliye Bölümü bitirdi. Serbest Muhasebeci Belgesi aldı.

1994 Yılında Adana da askerlik görevini kısa dönemi yaptı. Askerlik sonrası Kozaklı da Ticaret hayatına atıldı.21 yıldır Kozaklı da Ticari hayatını sürdüren Yüksel, İpek Un Sanayi Tic.Litd.Şti de Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürüyor.Hala hazırda Nevşehir in İhracaat kaleminde birinci sırasında yer alan firmanın da sahibi...

Evli ve 4 çocuk babası

Orta düzeyde Fransızca bilmektedir.

Geçtiğimiz sene NTB de İşlem hacmi sıralamasında İpek Un İşletme adına Nevşehir birincisi olmuştu.

Yüksel Kozaklı ve Nevşehir bütününü Ankara da hak ettiği gibi temsil etmek istiyor.