NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Büyük Millet Meclisinde yoğun bir hafta yaşanacak. Milletvekilleri önce Meclis Başkanını belirlemek için dört turlu seçimde oylarını kullanacak, ardından hükümet pazarlıkları baş döndüren bir hızla sürecek.

7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinin ardından ne yaşanan sürece ilişkin, ne de Meclis Başkanlığı ve Hükümet arayışlarına ilişkin tek bir cümle sarf edemeyen Nevşehir Milletvekilleri de haliyle Başkentin bu siyaset oyunlarında yerlerini alacaklar.

Meclis Başkanlığı seçimi için 30 Haziran 2015 Salı günü oy kullanacak olan Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Mustafa Açıkgöz’ün AK Partinin TBMM Başkan adayı İsmet Yılmaz’a, Milliyetçi Hareket Partili Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol’un ise MHP’nin Meclis Başkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy kullanmaları kaçınılmaz. Bu durumda Nevşehir’den 2 oy Yılmaz’a, 1 oy da İhsanoğlu’na gidecek.

Salı günü yapılacak olan ilk iki turda belirlenmesi beklenmeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının sonraki turlarda Partilerin uzlaşısıyla seçilmesi bekleniyor. AK Parti ve MHP’li Nevşehir Milletvekillerinin bu süreçte de şu ana kadar yaşandığı gibi Şeffaf, Halka Açık, Halkı Bilgilendiren, Kamuoyuna Saygılı bir tutum içerisinde olup en azından basın yayın kuruluşları aracılığıyla Ankara’da olan biteni halka bildirmeleri beklenmiyor.

Her üç vekilde muhtemelen kendilerine  tabi eğer Nevşehir ve civarında görülür ve lütfederlerse sorulduğunda “Çok yoğun günler yaşadık. O yoğunlukta Nevşehir halkını olan bitenlerle ilgili bilgilendirmek aklımıza gelemedi ne yazık ki” diyecekler.