BİNLERCE NEVŞEHİRLİYE HİTAP EDEN BAŞBAKAN YILDIRIM: “16 NİSAN TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandum çalışmaları kapsamında,  Nevşehir’de düzenlenen mitingde binlerce Nevşehirliye seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir’de düzenlenen mitingin ardından helikopter ile Nevşehir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Diriliş Meydanı’nda coşkulu bir topluluğa hitap etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile çok sayıda protokol mensubu tarafından törenle karşılandı.

Daha sonra otobüs ile halkı selamlayarak Diriliş Meydanı’na gelen Başbakan Binali Yıldırım,miting alanında coşkulu bir topluluk tarafından karşılandı.
Burada halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun ülke için bir dönüm noktası olacağını belirterek “ 16 Nisan’ın Türkiye için bir dönem noktası olduğunu belirterek ,istikrarın kalıcı hale  geldiği, istikbalin daha sağlamlaştığı, en önemlisi 15 Temmuz daki istikbal mücadelesinin daha da sürekli olmasıdır.” dedi.

Başbakan Yıldırım, mitingin başında Nevşehirlilerden gördüğü yakın ilgi ve alakadan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yıldırım “ Nevşehir bugün ayrı bir güzel,bugün Nevşehir coşmuş, sadece Türkiye’ye değil,bütün dünyaya Nevşehir evet diyor,kararımız evet diyor.16 Nisan’a hazır mı Nevşehir ? ,Sandığa gidiyor muyuz ?, mührü basıyormuyuz ?sandıkları evet ile dolduruyor muyuz.? Türkiye’ nin gücünü güç katmaya hazır mısınız, istikbale istikrara evet mi, işte bu. Maşaallah, Nevşehir bu işi bitirmiş. Tamam demiş.”.  dedi.

ANA MUHALEFET LAF ÜZERİNE LAF KOYMAKTAN ÖTE GİTMİYOR
Dünyanın en kolay işi hayır demek olduğunu aktaran Başbakan Binali Yıldırım, kendilerinin sürekli en zor işi tercih ettiklerini kaydetti. Başbakan Yıldırım daha sonra konuşmasına şöyle devam etti. “  Biz bu yola çıkarken kolayı seçmedik, zora talip olduk, çünkü evet deyince yenilik, kalkınma,ilerlemeve  refah olur. Her yeniliğe,her değişime hayır diyenler yan gelip yatanlar rahatını bozmayanlardır. Bunlar geçmişte Türkiye’ye büyük bedeller ödettiler. Yol yapıyoruz‘hayır yapmayın’,  köprü yapıyoruz, ‘hayır yapamazsınız’, baraj yapıyoruz, okul yapıyoruz,  hastane yapıyoruz hayırcılar yine karşımızda,reform yapacağız, demokrasiyi geliştirip ekonomiyi büyüteceğiz diyoruz Bu hayır tayfası önümüze çıkıyor. Onlar hayır dedi biz evet dedik bugünlere geldik. Biz engelleri aşa aşa geldik. Onlar yavaşlatmak istedi biz daha da hızlandırdık, onlar durdurmak istedi biz durmak yola devam dedik Elhamdülillah.” diye konuştu.
Ana muhalefetin işinin sadece laf üzerine laf koyak olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım “Bu anamuhalefet partisi CHP, onun yanındaki HDP kolkola girmişler  tekrar hayır şarkısını söylemeye başladılar.Bunların işi laf üzerine laf koymak, AK Parti’nin işi taş üzerine taş koymak. Evet çıkınca bu ülkede terör faaliyeti yapamayacaklar, Türkiye ekonomisi büyüyecek ama bundan rahatsız olanlarda olacaklar. Varsın rahatsız olsun,. Yeter  ki milletim daha ileriye ,  daha müreffeh Türkiye yolunda  emin adımlarla yürüsün.”

16 NİSAN BİR DÖNÜM NOKTASI
Türkiye’nin istikrarının kalıcı hale gelmesi adına da 16 Nisan’ın bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım “ 16 Nisan Türkiye için bir dönem noktasıdır, Türkiye için istikrarın kalıcı hale  geldiği, istikbalin daha sağlamlaştığı,en önemlisi 15 temmuz daki istikbal mücadelesinin daha da sürekli olmasıdır. Bu Türkiye ve beka meselesi olduğu için MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli de bu kutlu yoldabizimle birlikte oldu, kendisine teşekkür ediyorum. Buradan milliyetçi ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Değerli destekçilerine onlara gönül verenlere sesleniyorum.Bu mesele memleket meselesi,  parti meselesi değildir. Türkiye’nin beka meselesidir. Dolayısıyla partiniz ne olursa olsun,  Türkiye’nin geleceği ve bekası için gün , iri olmak birlik olmak, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Türkiye büyük çoğunlukla bu meseleyi omuzlayacak, 16 Nisan evet kararı ile neticelenecektir Böylece ülkede zayıf iktidar dönemi sona erecektir. “ şeklinde konuştu.

İLHAMIMIZI HACIBEKTAŞ-I VELİ’DEN ALIYORUZ
2002 yılından bugüne kadar AK Parti iktidarları döneminde  Nevşehir’de gerçekleştirdikleri yatırımlara ilişkin olarak da bilgiler veren Başbakan Binali Yıldırım, toplam da sağladıkları yatırım tutarının 5 milyar TL’yi aştığını kaydetti. Yıldırım , İç Anadolu Bölgesi ile Akdeniz’i birbirine bağlayacak Hızlı Tren projesine ilişkin bilgiler de veren  Başbakan Yıldırım şöyle konuştu. “ Biz ilhamımızı Hacıbektaş Veli’den alıyoruz, Bu topraklardan, Velilerinden alimlerinden, gönül insanlarından alıyoruz.Bu topraklar üzerinde iri olacağız,diri olacağız,birlikte Türkiye olacağız. Siz sadece 18 maddeye evet demeyeceksiniz. Huzurlu güvenli 80 milyon kardeş bir ülkeye evet diyeceksiniz. Siz aynı zamanda aydınlık bir geleceğe evet ,büyük Türkiye’ye evet diyeceksiniz. Sizlerin destek ve duası ile bu ülkenin önünde kimse duramayacak.evet çıkacak Türkiye büyüyecek. 14 yılda Nevşehir’e bir çok yatırım hizmeti gerçekleştirdik. 14 yılda Nevşehir’e yaptığımız 5 Milyar lira oldu. Helal i hoş olsun. 1166 derslik inşa ettik. Nevşehir’de görev yapan öğretmenlerin yarısı son 14 yılda AK Parti iktidarı döneminde göreve başladı.

NEVŞEHİR’E HİZMETKAR OLMAYA,ESER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

            Nevşehir’e Hacıbektaş Veli Üniversitesini kurduk. 27 öğretim kurumunu göreve başlattık. 2002 de 452 yatak kapasiteli yurt varken bugün yatak kapasitesi 6 bine ulaştı. Bu yıl merkezde 500 öğrenci kapasiteli bir yurdu daha hizmete alacağız. Gençler için 17 spor tesisi yaptık. 400 Milyon tutarında sosyal destek verdik.Sağlıkiçin  219 milyon TL harcama yaptık,300 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi yaptık. 10 dan fazla Aile Sağlık  Merkezi kazandırdık. 100 yatak kapasiteli bir hastane için de çalışmalar sürüyoruz. TOKİ de 7 bin konut yaptık. Nevşehir Gülşehir Adalet sarayını şehrimize kazandırdık. Ulaşım da 403 milyon TL ‘lik yatırım gerçekleştirdik. 2002 ‘ de Nevşehir’de sadece 87 km bölünmüş yol var idi,  bugün 188 km bölünmüş yol ağına sahip. Yolları böldük, hayatları birleştirdik,gönülleri birleştirdik.Türkiye’yi hızlı tren ağları ile doğudan batıya,kuzeyden güneye donatıyoruz. 488 km uzunluğunda Antalya Konya Aksaray,NevşehirKayseri hızlı tren projesini de önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Yapılacak bu hatta hem yolcu ve hem de yük taşımacılığı yapacağız.11 .5 Katrilyonluk bir yatırım olacak.Bu hatta iki turizm bölgemiz Akdeniz ve Nevşehir birbirine bağlanmış olacak. Nevşehir’deki havalimanını daha da modernize ettik. 2002 de Nevşehir havaalanına inen  yıllık uçak  sayısı 277 ,yolcu sayısı 15 bin, 2015 sonunda 3 bin 728 uzak ve 363 bin yolcuya ulaştık. Nevşehir’e hizmetkar olmaya eser üremeye devam edeceğiz dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Nevşehir Valiliğine geçerek,Vali İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti ve bir de brifing aldı.
Başbakan Binali Yıldırım’ın Nevşehir mitingi öncesinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki vatandaşlara hitap ettiler.
Mitingde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Nevşehirlilerin 2002'den bugüne AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a güçlü bir destek verdiğini söyledi. Elvan: “Hep arkamızda oldunuz, siz bize güç verdiniz. Cumhurbaşkanımızın kararlı ve dik duruşuyla ülkemizi büyük ve önemli bir mesafeye getirdik, hem gelişme açısından hem kalkınma açısından büyük ilerlemeler kaydettik. Bu dönemde önemli bir süreci yaşıyoruz, sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İçeride ve dışarıda önemli düşmanlarımızın olduğunu, Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından ve büyümesinden rahatsız olanların olduğunu biliyorsunuz. Allah'ın izniyle demokrasimiz için bu ülkenin daha hızlı gelişmesi, daha hızlı büyümesi, daha hızlı kalkınması için 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah, 16 Nisan'da Türkiyemizin önünü daha da açacağız, ülkemiz daha da hızlı büyüyecek, daha da hızlı kalkınacak. Artık o engelli koşuyu bir tarafa bırakacağız, o engelleri önümüzden kaldıracağız. Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için hep birlikte çalışacağız. Siz bizlere bugüne kadar büyük destek verdiniz, bundan sonraki süreçte de inşallah bu desteğinizi sürdüreceksiniz." şeklinde konuştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’de verilecek 'evet' oylarıyla Türkiye'nin önünün açılacağını kaydetti. “Türkiye adeta şaha kalkacak, kalkınan ve refah içinde büyüyen bir ülke olmaya hızla devam edecek." diyen Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Bundan sonra karar sizin ve mühür sizin elinizde. İnşallah vereceğiniz kararla Türkiye'yi bir daha şaha kaldıracağız. Bu referandumun gelmesinin iki ana sebebi var. Birincisi parlamenter sistem dediğimiz, ikili yapı sürdürülemiyor. Bu ikili yapıdan dolayı Türkiye yavaş yürüyor, adeta aksayarak gidiyor”
 
 
CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZIN GÖSTERDİĞİ HEDEFE BİNLERCE KEZ EVET
Mitingde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, Mukaddesatları için Ünver,  selamlama konuşmasında şöyle konuştu  “ 16 Nisan’da ezanlarımız için, Kuran-ı Kerim’imiz için kısaca mukaddesatımız için bin kere evet diyeceğiz.  Bu onurlu ve kutlu davada  Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  ve Başbakanımız  sayın Binali Yıldırım’ın gösterdiği hedefe binlerce kez Evet diyeceğiz.” dedi.
Binlerce Nevşehirlinin katıldığı mitingde AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’de kısa bir selamlama konuşması yaparak,mitinge katılımlarından dolayı Nevşehirlilere teşekkür etti. Tanrıver, Türkiye’nin aydınlık yarınları adına Nevşehir’de büyük bir oy patlaması beklediklerini sözlerine ekledi.