Şehrin en hareketli ve etkin yapılanmasına sahip olan Ülkü Ocakları teşkilatı faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yapılan son faaliyetler ile il genelinde büyük ses getirildi.

Kurulduğu günden bugüne yurdun dört yanında Türk Milletinin faydasına çalışmalar yapan, sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde Türk Milliyetçiliği fikrini temele alarak insanlara sosyal, kültürel alanlarda katkı sunan köklü kurum Ülkü Ocakları, dur durak bilmiyor.

Nevşehir’de yıllardır gençliğin, ailelerinden aldığı milli ve manevi değerleri geliştirmeleri; ideolojik bir temele oturtarak memlekete faydalı birer birey olmaları maksadıyla teşkilatlanmaktalar. Okullarda öğrenime devam ederken bir yandan da Ülkü Ocaklarının tedrisatından geçen gençler yetişkinlik çağlarında nerede yaşarlarsa yaşasınlar, hangi mesleği icra ederlerse etsinler yüreklerinde vatanseverliği taşıyarak hayatlarına devam etmekteler. Buradan yetişen bireylerin asli maksatlarının vatana millete hizmet etmek olduğu apaçık ortadadır.  

SON 3 YILDA SAYISIZ ÇALIŞMA YAPILDI

Nevşehir Ülkü Ocakları son yıllarda yaptığı bitmek tükenmek bilmeyen, sayısı belirsiz çalışmalarla sadece gençlere değil, toplumun tüm kesimlerine, hatta çokça doğal güzellikler barındıran şehrimize ve hatta dilsiz dostlarımız olan hayvanlara bile bir şekilde dokunmuş durumda. Huzurevinde yaşlıyı, hastanede yatanı, pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı olan yaş gruplarını, düğünü, cenazesi olanı, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşı, barınma zorluğu çeken üniversite öğrencisini, çocukları, ak saçlıları unutmamış, hep bir vesile bulup temas etmiş ve birçok Nevşehirliye “Ülkücüler yanımda” diye hissettirdi.

GENÇLER BU DAVAYA SEVDALI

Ülkü Ocakları mensubu olan gençler, bu şuurda bir yapının içinde olduklarının idrakine varıp faaliyetlere can-ı gönülden destek oluyor. Yaşadıkları anın siyasi, sosyolojik ve ekonomik şartları ne olursa olsun yüreklerinde ne kadar büyük bir medeniyetin, nasıl köklü bir tarihin mirasçısı olduklarının şuuru ile donanım sahibi olarak kendilerini yetiştiriyor.  

“GENÇLERİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR”

Günümüzün ciddi tartışma konularından biri olan Z kuşağı olaylarını suiistimal etmek yerine “Atatürk’ün Türk Devletini emanet ettiği kişiler biziz” diyerek hareket eden Ülkü Ocaklı gençler hakkında konuşan Ocak Başkanı Ali Türker,  “Gençlerimiz bu bilinçten ve kuvvetten beslenerek yaşıtlarının ülkeden kaçma hayalleri kurduğu; benmerkezciliği, karamsarlığı ve duyarsızlığı şiar edindiği şu günlerde Türk Milletinin ve ailelerinin geleceğe umutla bakmaktadır.” dedi.

 ÜLKÜCÜLER TEK SES “UYUŞTURUCUYA HAYIR”

İl genelinde ki tüm liselerde teşkilatlanan Ülkücü irade düzenlediği etkinlik ve programlar ile ses getirmeyi başarıyor.

Şehirdeki tüm liselerden gelen Ortaöğretim Teşkilatı mensubu gençler geçtiğimiz hafta Necdet Ersan Parkında, başka hiçbir sivil toplum kuruluşunun daha önce gerçekleştirmediği bir program tertip ederek beş yüzü geçen sayılarıyla tek yürek ‘uyuşturucuya hayır!’ diye haykırdılar. Bu hareket çocuğu için sokaktaki tehlikeleri düşünüp endişe eden birçok anne babanın yüreğine su serpti. Bu organizasyon ayrıca il genelinde büyük ses getirdi. Ülkücü irade zehir tacirlerine adeta “biz buradayız” dedi.

BOZKURTLARIN YUVASI: ÜNİVERSİTE

Hali hazırda 3 bini aşkın ülkücü gencin bulunduğu Nevşehir’de özellikle Üniversite adeta bozkurtların yuvası haline geldi.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri her yıl “fetönün, pkknın barınamayacağı üniversitemize hoş geldiniz!” diyerek karşılayan Üniversite Teşkilatı, yine geçtiğimiz günlerde bin civarında genç ile bir araya geldi ve Anadolu’nun bağrından tüm yurda tüten en son ocak, sönmeden şafaklarda yüzen Al Sancağın yere düşmeyeceğini ilan etti.

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Her biriniz Türk bayrağısınız” dediği Ülkücü gençler, “Son Ocak benim ve içimdeki vatan aşkı yangını asla sönmeyecek” dedi.

GÜÇLERİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDULAR

Etrafta çağın bir getirisi (!) olarak sosyal medya gibi, zararlı alışkanlıklar gibi, boşa harcanan zaman gibi onlarca uyaran olmasına rağmen bu kadar gencin bir hafta içerisinde böyle iki güzide program yapabilmesi, bu teşkilatın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bununla da ilgili olarak Başkan Ali Türker, “Türlü emperyal oyunlar, kurulan tuzaklar, yaşanmış onca çile ve dünyalık zerre kazanım vaat etmemesine rağmen bu gençlerin inanmışlığı ve azmi nereden geliyor derseniz, şüphesiz bunun cevabı genetiğimizde, milletimizin ruh kökünde saklıdır. Kendisine dikkatle bakan her Müslüman Türk evladı içinde bu cevheri bulacaktır.” dedi.

“ÜLKÜCÜLERE HAYRANIZ”

Nevşehirli bir vatandaş ülkücü gençleri yakından takip ettiği ve kendilerini hayranlıkla izlediğini vurgulayarak, “Bu duyguları bize yaşattıkları için, yüce Türklüğü böylesine özümseyip nesiller boyu aktardıkları için, gençlere asla vatan hainin çıkmayacağı bir yapının içinde sosyalleşme imkânı tanıdıkları için, şehrimizin faydasına olan her şeyin yanında zararına olacak her şeyin karşısında oldukları için, bıkmadan usanmadan çalışıp değer ürettikleri için Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker’in şahsında, tüm yöneticilerine, tüm teşkilat mensuplarına ve bu yapının bugüne gelmesinde halis niyetle emeği olan tüm Ülkücülere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.