Emekli Amiral Ergun Mengi'nin başını çektiği '104 emekli amiral'ın "muhtıra" gibi bir bildiri yayınlamasının ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'den de tepkiler çığ gibi yükselmeye devam ediyor.

Emekli 103 amiral, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne 103 gün kala yayınladıkları bildiride, Montrö Anlaşmasının tartışmaya açıldığını öne sürerek uyarılarda bulunmuş, bildiriye siyasilerden büyük tepki görmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 103 Amiral hakkında soruşturma başlatırken, ilimizden 103 Amiral’e ilk tepkiyi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz verdi. Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Nevşehir Valiliği önünde toplanan kalabalığa Milletvekili Açıkgöz'ün yaptığı konuşma videosu paylaşıldı ve “15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlattığı açıklmasında; "Her zamanki gibi 15 Temmuz gecesi de Nevşehir Reis'ine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına sahip çıktı” açıklaması “Hodri Meydan ve Haddinizi Bilin” etiketiyle paylaşıldı.

Sosyal medyadan vatandaşlar  #HodriMeydan, #HaddiniziBilin ve #Nöbetteyiz etiketleriyle sert tepki gösterdi. Kısa sürede yüzbinlerce ileti (tweet) atıldı. Vatandaşlar "Biz buradayız! Topunuz gelin! Nöbetteyiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "#HaddiniziBilin haddinizi!!! #15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıkan ve destan yazan bu kahraman millet vatanı için, bayrağı için, ezanı için daima nöbette #hodrimeydan"

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Biz ancak Rükuda eğiliriz.Milli iradeye sallanan parmağı da kökünden kırarız. #HodriMeydan #HaddiniziBilin"

AK Parti Nevşehir il Başkanı Ali Kemikkıran; "Kendini bilmez eski amiraller yayınladıkları sözde bildiri ile Milli irade temsilcilerine ahkam kesmeye çalışıyor! Tek yürek olur millet,İşte böyle, “ÖLÜMÜNE” kimseye vermeyiz biz bu vatanı." dedi.

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabı twitter üzerinden yayınladığı mesajı paylaştı.