İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay yaptığı açıklamasında; "Sayın Rasim Arı"ya İYİ Parti forması çok yakışacaktır." dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Rasim Arı, ilk adımı doğru atmıştır. Eğer Melih Gökçek, Kadir Topbaş, Hasan Paşa ve diğerleri gibi baskılara direnemeyip belediye başkanlığından istifa etseydi siyasi hayatı genç yaşta biterdi.

Belediye başkanlığında kalarak Ak Partiden istifa etmesi doğru olmuştur.

Bu noktaya nasıl gelinmiştir: Rasim Arı'dan önceki dönem belediye çalışanları hakkında yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının durdurulması ve ulaşılan delillerin karartılması istenmiş, Sayın Arı bu baskıya boyun eğmemiştir.

Bu tavır tam bir Müslüman Türk tavrıdır. Ak Parti' nin tavrı baştan beri yolsuzluk yapanları korumuş, yolsuzluğa karşı çıkanları tasfiye etmiştir. Bunun Türkiye genelinde çok örnekleri vardır, Nevşehir özelinde ise örnek Mehmet Elkatmış ve Osman Seyfidir.

RASİM ARI'nın zaten sosyal ve aktif kişiliği kendi partililerini dahi kıskandırıyordu. Bağımsız olarak kalması kendisini yalnızlaştırabilir. Önünde uzun bir siyasi başarı hikayeleri yazma fırsatı varken İYİ Partinin sıcak sevgi iklimi kendisine İYİ gelecektir.

Bu davetimizi kapalı kapılar arkasında konuşmak yerine Nevşehir halkımızın huzurunda yapmayı daha ahlaki bulduğumuzu ifade ediyor, Sayın başkana bundan sonraki hayatında ve mücadelesinde başarılar diliyorum.

Ömer AY           

İYİ Parti İl Başkanı