AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız, "Asrın konut projesi olarak açıklanan Sosyal Konut listesinde Avanos’u görememek sizleri olduğu kadar AK Parti Avanos İlçe Yönetimi olarak bizleri de üzdü ama biz bu işin arkasını bırakmayacağız ve memleketimize bu sosyal konutun yapılması için her yolu deneyeceğiz." dedi.

İşte AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız'ın yazılı olarak yaptığı o açıklama;

"13.09.2022 Tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile asrın konut projesi olarak açıklanan Sosyal Konut listesinde Avanos’u görememek sizleri olduğu kadar AK Parti Avanos İlçe Yönetimi olarak bizleri de üzdü.

Avanos AK Parti İlçe Yönetimi olarak Mütemadiyen İlçemize nasıl hizmet getirebiliriz sorusuna cevap arayarak ve çaba sarf ederek çalışmaktayız, AK Parti iktidarı döneminde TOKİ tarafından yapılan 1. Etap konutlar partimizin ve teşkilatımızın çalışmaları sonucunda Avanos'umuza kazandırılmıştır. Yani yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Hiç kimsenin ne AK Partinin ne de ilçe yönetiminin niyetinde ve gayretinde eksiklik ve yanlışlık aramasına gerek yoktur.

Parmaksız; "Avanos'a Sosyal konut için bu işin arkasını bırakmayacağız "

 Ancak; 05.08.2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ tarafından yapılması planlanan sosyal konut projesinin yazısı yayınlanmış olup, Avanos belediyesine 10.08.2022 tarihinde ulaşmış ve 11.08.2022 tarihinde gereğinin yapılması için gerekli birime iletilmiş. Fakat bu ekte bulunan ilgili belgede son tarih olarak 19.08.2022 yazmasına rağmen bilmediğimiz bir sebepten dolayı Avanos Belediyesi gerekli belgeleri ve işlemleri 22.08.2022 tarihinde bakanlığa iletmiş ve başvuru tarihini kaçırmış. Bu sebepten açıklanan listede Avanos’umuzun ismi geçmemiştir.

Fakat biz AK Parti Avanos İlçe Yönetimi olarak bu işin arkasını bırakmayacağız ve memleketimize bu sosyal konutun yapılması için her yolu deneyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz…" dedi.