AK Parti Nevşehir 7.Olağan Kongresi sonrasında seçilen İl Başkanı Ali Kemikkıran'ın yeni yönetim kurulu listesini açıklamasının ardından listede yer alan iki isim dikkat çekti: "Kadir Pınarbaşı ve Mehmet Cingil..."

İsim benzerliği yüzünden yaşanan muamma yapılan açıklamanın ardından açıklığa kavuştu.

İlk açıklama, Nevşehir'in yeni AK Parti İl Yönetim Kurulu listesinde yer alan Kadir Pınarbaşı (Abdulkadir Pınarbaşı)'dan geldi. AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Kadir Pınarbaşı, herhangi bir karmaşıklığa mahal vermemek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Listede yer alan kişi benim. Aslında nüfusta ismim Abdulkadir olarak geçsede beni herkes "Kadir" olarak bilir tanır. Zaten bir siyasi partide görev almak için o şehirde yaşaman yani  ikametinin Nevşehir olması gerekir. 

Ali Kemikkıran Başkanımın yönetiminde AK Kadrolarda yer almaktan dolayı büyük onur duyuyorum diyen Kadir Metal ve AKSAC Profil ve Metal Ticaret LTD ŞTİ.'ninde işletme sahibi Nevşehirli Sanayi İş insanı Kadir Pınarbaşı, "Bu vesile ile AK Parti'nin yeni Nevşehir İl Kadrosunda yer almamdan dolayı beni arayan soran ve hayırlı olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim.Reise SELAM yola DEVAM" dedi.

Listede 2 Mehmet Cingil Var...

Yine açıklanan AK Parti Yönetim Kurulu listesinde yer alan isim ve soy isim benzerliği yüzünden herhangi bir karmaşıklığa mahal vermemek için yapılan açıklamada da; Listenin 10. sırasında yer alan ve geçmiş Yönetimde de yer alan Nevşehirli iş adamı Mehmet Cingil ile ikinci Yönetim kurulu üyesi ise listede 23. sırada yer alan Göreme'de turizm faaliyetinde bulundan iş adamı Mehmet Cingil. 

Böylece, yapılan bu açıklamanın ardından Nevşehir'in yeni AK Parti İl Yönetim Kurulu listesinde yer alan iki isimle iligili karışıklıkta açıklığa kavuşmuş oldu.

İşte Mehmet Cingil'ler..