Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Alihan Kuzeyli'nin, Nevşehir eski belediye başkanı Rasim Arı'ya kapılarının açık olduğunu açıklamasının ardından tüm gözler Rasim Arı'nın Genel Başkanı Meral Akşenir'in Nevşehir ziyaretinde kendisini partisine davet edip rozet takılacağı söylentilerine çevrilmişti.

Sene başında Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın, görevinden ve AK Parti'den istifa eden eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın İYİ Parti'ye katılacağını köşesine taşımasının ardından kamuoyunda Arı'nın İYİ Parti'ye geçeceğine kesin gözle bakılıyordu.

Rasim Arı, İYİ Parti'ye geçiyor sözleri lafta mı kaldı...

Kozaklı, Avanos ve Nevşehir proğramı kapsamında iki gün önce ilimize gelen  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Nevşehir ziyaretinde en çok merak edilen konulardan birisi eski Belediye Başkanı Rasim Arı'nın İYİ parti'den davet gelip gelmeyeceği konusuydu.

Arı, Akşener'le görüşmesinden umduğunu bulamadı mı...

Alınan bilgilere göre, Eski Belediye Başkanı Rasim Arı, görüşme talebinde bulunduğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le Nevşehir ziyaretinde bir süre görüştüğü ve yapılan görüşmede Akşener'den beklenen davetin gelmediği gibi Arı'dan da herhangi bir talebin olmadığı iddia edildi.

Böylece, Genel Başkan Meral Akşener'in Nevşehir ziyaretinde Rasim Arı'ya İYİ Parti rozeti takacağı söylentileri de sadece lafta kaldı.

Rasim Arı, daha önce yaptığı açıklamasında şunları ifade etmişti;

Arı: "Parti değiştirmek Din değiştirmek değildir"

"Her zaman şunu söyledim; "Ne Cumhur ittifakı, ne Millet ittifakı bizimkisi Nevşehir ittifakı. Ben Nevşehirlililerle yürümeye devam edeceğim. Bu siyasi işler sonra ki konuşulacak işler. Hele seçimlere daha çok zaman var. Bir siyasi parti ile siyaset yapmaya karar verirsek onuda alnımızın akıyla kamuoyuyla paylaşırız. Kaldı ki, Parti değiştirmek Din değiştirmek değildir. Her siyasi partide Milletine hizmet etmek için gayret sarfeden siyasetçiler var. Bizim ne olduğumuzu bu millet biliyor ne yaptığımızıda biliyor. Siyasi yelpazede bir değişiklik olursa buda bu millete hizmet etmek adına araç olarak siyasi partileri kullanabiliriz. Şimdi zamanı değil daha çok erken..." sözleriyle aslında partinin kendisi için amaç değil bir araç olduğunu ifade etmişti.

Öte yandan, Rasim Arı'nın Genel seçimleri değil, Yerel seçimleri düşündüğü de iddia edilirken,

Kamuoyu şimdi bu soruların cevabını merak ediyor;

  • Akşener'le görüşmesinde umduğu cevabı alamadığı iddia edilen Rasim Arı için İYİ Parti defteri tamamen kapandı mı?
  • Özellikle oğlunun düğününde kendisini yalnız bırakmayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın partisine mi geçecek?
  • Milletvekilliği seçimlerinde aday olacak mı?
  • Yoksa Yerel seçimlere mi hazırlanıyor?
  • Hangi partiden aday olacak?
  • Yoksa Bağımsız aday mı olacak ? gibi sorular gündemdeki sıcaklığını koruyor.

İşte tüm bu soruların ilerleyen günlerde açıklığa kavuşması bekleniyor...