CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması isteği ile TBMM’ye yazılı bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Sarıaslan açıklamasında; "Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından “2015 Yatırım Programı” kapsamında yapılan ve 18 tirilyon harcandığı iddia edilen, #Nevşehir #ÖğretmenEvi ’nin neden faaliyete geçirilemediğini Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selcuk ‘a yazılı soru önergesi ile sorarak cavaplamasını istedik..." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98’inci ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96’ncı maddeleri uyarınca arz ederim. 13.05.2020

                                                                                                                 Av. Faruk SARIASLAN

                                                                                                                  Nevşehir Milletvekili

Nevşehir İl Özel İdaresi tarfından ‘’2015 Yatırım Programı’’ kapsamında yapılan, Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin hemen arkasında yer alan 14 katlı, 210 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekanı olarak hizmet verecek şekilde planlanan, Nevşehir Öğretmen Evi’nin temeli 23 Nisan 2015 tarihinde atılmış, 20 Nisan 2017 tarihinde kesin teslim tarihi verilmiş buna rağmen, tarih 2020  olmuş bir türlü faaliyete geçirilememiştir. Öğretmen evi inşaatının durumu yerel basınımız tarafından sıkça dile getirildiği halde yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Nevşehir kamuoyunun Öğretmen Evi’nin ne zaman faaliyete geçeceğini bilmesi ve öğrenmesi en doğal hakkıdır.

Bu bağlamda,

1-Nevşehir Öğretmen Evi’nin inşaatı hangi firmaya,hangi koşullarda ihale edilmiştir? İnşaat işini alan firmanın sözleşme sona erme ve binayı teslim tarihi nedir?

2-İnşaatın ihale bedeli ne kadardır? Toplam bedelin ne kadarı mütahit firmaya ödenmiştir?

3-Bahse konu olan öğretmen evinin tamamlanması için ayrılmış ödenek varmıdır? Varsa ne kadardır?

4-İnşaatın temelinin su ile dolu olduğu ve binanın yaklaşık 40 cm çöktüğü  ididiaları doğrumudur?

5-İnşaatın tamamlanamayıp faaliyete geçirilememesinin nedeni nedir?

6-Öğretmen evi inşaatının durumu yerel basınımız tarafından sıkça dile getirilirken, iddia edildiği gibi 18 tirilyonluk devlet yatırımı çöpemi atılmaya çalışılmaktadır?

7- Yapılan işlemler hukuki dayanaktan yoksun ise, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacak mıdır?