CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan," Nevşehir halkına defalarca sözü verilen ‘’Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin, söz verildiği 23 Şubat 2014 tarihinden günümüze hangi aşamaya kadar ilerlediğini, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu'na önerge ile sorduk." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

         Aşağıdaki sorularımın Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 04/08/2022
Av. Faruk SARIASLAN
                                                                                                                     Nevşehir Milletvekili


Nevşehir ilimizin Kapadokya bölgesi taşıdığı değerlerle, Türkiye’nin Antalya ve İstanbul’dan sonra gelen en büyük turizm alanlarına sahiptir.Turizmde ciddi gelişme gösterecek, Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi,Kapadokya bölgesine turizm alanında ciddi ivme kazandıracak, önemli alt ve üstyapı imkânı sunacaktır.Nevşehir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin2014 yatırım bütçesine alındığını müjdeleyen dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın 23 Şubat 2014’te verdiği müjdenin ardından 8 yıl geçti. Defalarca söz verilmesine rağmen, iktidar yetkilileri,Nevşehir Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşmadı. Nevşehir halkı verilen sözlerin, vaatlerin ve müjdelerin yerine getirilmemesinden şikâyetçi.

          Bu bağlamda,
1-    Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri ‘’Yüksek Hızlı Tren Projesi’’nin Nevşehir hattı için, etüt ve proje çalışması yapılmış mıdır? Yapıldıysa hattın yapım çalışmalarına ne zaman başlanacaktır? Başladıysa hattın hizmete açılması ne zaman planlanmaktadır?
2-    Nevşehir halkına defalarca sözü verilen ‘’Yüksek Hızlı Tren Projesi’’, söz verildiği 23 Şubat 2014 tarihinden günümüze hangi aşamaya kadar ilerlemiştir? Projenin maliyet analizi yapılmış mıdır?
3-    Nevşehir Hızlı Tren Projesi’nin hangi aşamada olduğu hakkında, kamuoyunu aydınlatmayı Nevşehir halkını bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?