Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan açıklamasında; "Nevşehir ilimizin ve Acıgöl ilçemizin Organize Sanayi Bölgelerine, söz verilmesine rağmen doğalgaz altyapısı hala ulaştırılmamıştır. Bu önemli eksikliği TBMM gündemine taşıyarak, ne zaman yapılacağını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e önerge ile sorduk." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasa’nın 98.  TBMM İç Tüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince talep ederim. Saygılarımla. 15.03.2022

Av. Faruk SARIASLAN

Nevşehir Milletvekili

Nevşehir ilimizin ve Acıgöl ilçemizin Organize Sanayi Bölgelerinde önemli eksikliklerinden biriside söz verilmesine rağmen doğalgaz altyapısının hala ulaştırılamamasıdır. OSB’lerin doğalgaza kavuşturulmasıyla birlikte, yatırımların artacağı, sanayinin gelişeceği, istihdamın artacağı ve ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlayacağı aşikârdır. Doğalgaz altyapısının olmaması nedeni ile sanayi bölgelerine yatırım yapılmamakta, vatandaşlarımız ise özellikle kış aylarında mağduriyet yaşamaktadır. Doğalgaz olmayan ilçelerimizde ve sanayi bölgelerimizde hava kirliliği oluşumunun önüne geçilmesi, ısınma ve diğer ihtiyaçların karşılanması için doğalgaz altyapısının getirilmesine yönelik, sanayicilerimizden ve vatandaşlarımızdan talepler vardır.

           Bu bağlamda,

  1. Nevşehir ilimizin Organize Sanayi Bölgesine ve Acıgöl ilçesi Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz hattının çekilmesine ilişkin bir çalışma yürütülmekte midir? Şayet yürütülmekte ise Nevşehir ili ve Acıgöl ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz altyapısı ne zaman kurulacaktır? Nevşehir ilçelerinde ve sanayi bölgelerinde vatandaşlarımız hangi tarihte ev ve iş yerlerinde doğal gaz kullanmaya başlayacaktır?
  2. Bakanlığınızca, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Acıgöl ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz hattının çekilmesine ilişkin bir çalışma mevcut değil ise gerekçesi nedir?
  3. Nevşehir ilimizde doğalgaz olmayan ilçelerde ve sanayi bölgelerinde vatandaşlarımızın yaşamış olduğu ısınma sorunlarının, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır? Nevşehir’e ve ilçelerine verilen sözler tutulacak mıdır?