Erken seçim kapıda... Olası seçimler 26 Ağustos 2018 olarak düşünülüyor... Yani dört ay sonra erken seçim olma olasılığı yüksek.

Bahçeli'den erken seçim çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaparak, "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur" açıklamasının ardından gözler AK Parti cenahına çevrildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den açıklama geldi. Zeybekçi bir an önce belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, erken seçim için kurmayları topladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Erken seçim hususunu görüşüyor. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'Teklifi yaptık karar AK Parti'nindir. Konu AK Parti ile daha önce görüşülmedi.Son kararı Cumhurbaşkanı verecektir.' dedi.

GÖRÜŞME SAATİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın saat 13.30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.