Saadet Partisi Nevşehir İl Gençlik Kolları başkanlığı tarafından Nevşehir'imizin muhtelif bölgelerinde esnaf kardeşlerimize yönelik siftah çalışması yapılmıştır. Zarf içerisinde 1 Türk lirası ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın anlamlı kıssasını içeren bir mektup kağıdı esnafımızla buluşturuldu. Mektubun içeriği;

''Çok kıymetli esnafımız, Bildiğiniz üzere Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri bir gün sabah vaktinde tebdil-i kıyafetle çarşı gezerken esnafın birine girmiş ve alacaklarını söylerken esnaf alacaklarının bir kısmını da diğer esnaftan almasını, onun hala siftah açmadığını söylemiştir, gittiği esnafın da aynı hareketi karşısında Cihan Padişahı ''Ben bu halkla değil İstanbul'u, dünyayı fethederim'' demiştir. İşte biz böyle bir örfün, kültürün ve ahlakın torunlarıyız. Aynı değerleri bir nebze olsun yaşatmak adına böyle bir siftah çalışması ile şanlı geçmişimizi anıyoruz.

Peygamber Efendimiz (SAV) ''Rızkın onda dokuzu ticarettir.'' Hadis-i Şerifiyle müjdelenen siz değerli esnafımızı saygıyla anıyor, ''Aldatan bizden değildir.'' mesajıyla da bütün esnafımızın ticari hayatının şekillenmesini temenni ediyoruz.

Biz Milli Görüşçü gençler olarak gelecek ticari  hayatımızın şekillenmesi ve ülkemizde güzel bir gelecek tesis edilmesi adına her bir mesleğe değer veriyor, helal kazancın olduğu yerde mutlaka bereketin de olacağına inanıyoruz...

Bu bağlamda hepinizi hayırlı, bereketli ve helal kazançlar diliyor, Nevşehir'imizin ticari ihtiyacını karşıladığınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygı ve Muhabbetlerimizle,

Yaşanabilir Bir Türkiye için el ele hep birlikte... ''