Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Sağlık Bakanının yapmış olduğu açıklama ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

“Sağlık çalışanlarının sorunları dağ gibi yığılmışken Bakan size milletin duası yeter diyor. Sayın Bakan dua milletin onlardan Allah Razı olsun. Senin Bakan vazifen bize bunu söylemek değil, çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek. Sağlık Bakanı yanına bürokratları ve il yöneticilerini alarak malum sendikanın Antalya’daki toplantısına katılmış. En önde saf saf dizilmişler. Bakan ve bürokratların orda olması ile kim kime ne mesaj veriyor ?

Çalışanlara gözdağı verilmeye çalışılıyor. Sayın Bakan bu tavrı ile tarafsızlığını kaybetmiştir. Kanunla sendika üyesi olması engellenen idareciler bu toplantıya katılmasının izah edilebilir bir yanı yoktur. Çalışanın iradesini ipotek koymaya çalışıyorlar ama hepsi şunu iyi bilsinler. Bakan kendinin yanında dik duran sendika başkanını bulmuş. Bunu Bakanın kendisi ifade ediyor. Onların ne yüreği ne de güçleri bizim yolumuzu kesmeye yeter. Biz buralara bir takım bedeller ödeyerek geldik. Birilerin gücüyle gelmedik. Bizim verdiğimiz mücadele anlamlıdır. Biz çalışanlarla yürüyecek, onlarla ıslanacağız. Yerimiz daima çalışanın yanı oldu ve öylede kalacaktır. Çok şükür bizim dik duruşumuz ise bakan için değil, sağlık çalışanı içindir. Çalışanın hak ve hukuk için mücadele eden, eğilip bükülmeyen bir iradenin temsilciyiz. Tercih sırası şimdi çalışandadır. Bakanın yanında duranlarımı ya da kendi yanında olanlarımı tercih edeceklerdir.’ dedi.

Bakan toplantıda Memur Sen’li olup hayatını kaybedenleri anıyor ama sağlık çalışanları aklına bile gelmiyor. Hayatının baharında katledilen Dr. Ersin Arslan’ı anmıyor. Hastadan bulaşan Kırım Kongo nedeniyle hayatını kaybeden hemşire aklına gelmiyor. Sağlık çalışanlarının sorunları dağ gibi yığılmışken Bakan size milletin duası yeter diyor. Sayın Bakan dua milletin onlardan Allah Razı olsun. Sayın Bakan vazifen bize bunu söylemek değil çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek.

Müjde Beklediler Oy Toplayın Talimatı Aldılar

Bakanla poz vermeyi sendikacılık sanan şakşakçılarının Bakandan müjde beklerken seçimlerde oy toplama talimatı aldılar. Bakanla poz vermeyi, pinpon oynamayı, sendikacılık sanan şakşakçılara sözümüz çalışan haklarının böyle savunulmayacağıdır. Bakan bizim toplantımızda müjde verecek diye reklam yapanlar Bakandan sadece bize oy toplayın, seçimlerde bizim için çalışın talimatı aldılar. Bakan mealen biz sizi bu hale getirdik. Sizde bizim için seçimlerde çalışacaksınız dedi. Bunlarda elleri patlayana kadar alkışladılar. Tüm çalışanlar bunu iyi anlamalıdır. Bunlardan çalışana bir hayır gelmez. Bunlar idarecinin talimatı, siyasetçinin emrinden başka bir şey bilmezler. Çalışanın hakkı ve hukukunu bilmezler ancak idareci ile poz verip, çalışana gözdağı verirler. Çalışanlar şunu iyi bilmelidirler. Ömrünün sonlarını yaşayan, biraz sonra boğazlanacağın farkında bile olmadan celladı olan kasabın bıçağını yalayan türden zavallıca tavırlarla sendikacılık yapılmaz.

Malum-Sen’in çalışanın derdiyle dertlenmemektedir. Bunlar çalışanların dertleriyle dertlenselerdi, toplu sözleşmede memura ihanet edip 2014’te tüm memurların zarar etmesine neden olurlar mıydı, olmazlardı. Biz bu tahribatın önlenmesi için ek zam talep ederken bunlardan çıt bile çıkmıyor. İktidar memurun iş güvencesini kaldırıp, işten atmak istiyor bunlardan yine çıt yok. Çünkü bunlar geçmişte tüm çalışanlar sözleşmeli olan diye siyasi iradeye yol gösteren, çalışanın elindeki iş güvencesini siyasi iradeye teslim etmeye hazır bir Genel Başkanın mirasçılarıdır. Biz ise ek zam talebimiz ve iş güvencemiz kırmızıçizgimizdir diye 4 Nisan’da büyük bir miting gerçekleştireceğiz. Çalışanın hakkını hukukunu savunacağız. 13 Martta sağlık çalışanları talepleri için iş bırakıyoruz. Birçok STK’da buna katılacak ama bunlar malum-senciler iş bırakmıyor. Bu işe soğuk bakıyorlarmış. Niye talimat öyle geliyor.” dedi.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.