Şehrimizin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi AK Parti kurucularından Eski Nevşehir Milletvekili ve Kamu Denetçisi Av. Mehmet Elkatmış'ı FİB Haber Merkezinde ağırladık.

AK Parti kurucularından Nevşehirli değerli hemşehrimiz E. Kamu Denetcisi ve 19. 20. 21. 22. Dönemler Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, Nevşehir gündemin adresi FİB Haber Merkezini ziyaret etti.

Elkatmış, gazetemizi ziyaret ederek FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal ile Nevşehir üzerine koyu bir sohbet yaptılar. İşte bu özel ziyaretten notlar:

Gençlerimiz ülke ve memleket siyasetini yakından takip etmeli...

Eski Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış görüşmede, FİB Haber Gazetesi ile olan diyalogu ve tanışmışlığının çok eski yıllara dayandığını, yerel basının siyasetçileri halkla iletişiminde çok önemli bir işlev gördüğünü, kendisinin de halen hem Nevşehirde hem ülkede siyaseti dikkatle takip ettiğini dile getirerek, "Ülkemizin geleceği açısından başta gençlerimiz olmak üzere herkes ülkedeki gelişmeleri dikkatle takip etmeli, yeri geldiği zamanda değişik kanallardan tepkisini ortaya koymalı." dedi.

Nevşehir'den hiç kopmadım...!
Elkatmış, “Ben Nevşehir’den hiç kopmadım, hemşerilerimiz beni arıyorlar bundanda memnun oluyorum, oğlum Furkan'ınişi nedeniyle de Ankaradaki yaşamımıza devam ediyoruz. Açıkcası, Bir zamanlar vekil olarak yaptığım hizmeti şimdide fahri olarak sürdürmekteyim. Kapım herzaman Nevşehir’li hemşerilerime açıktır.”dedi.

Birlikten Güç Doğar!
Şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik yönden daha iyi seviyeye gelmesi için Birlik ve beraberlik şart. Uzağa gitmeye gerek yok, hemen yanı başımızda Kayseri, Konya gibi örnekler var. Bir araya geldiklerinde hemen yeni bir yatırım yeni bir oluşum nasıl sağlarız da bu şehre bir katkımız oluruz peşindeler. İnşallah Nevşehirimiz de ki müteşebbislerimizde kendilerine bu örnekleri alırlar. Ve birlik beraberlik içerisinde bu güzel topraklarda güzel işlere imza atarlar.

Nevşehir Belediyespor'a Destek Şart...!
Kendisinin Bir Galatasaray sempatizyanı olduğunu ama futbolla çok ilgili olmadığınıda ifade eden Elkatmış," Fakat görev yaptığı süreç boyunca Nevşehirspor'un her zaman yanında olduğunu ve ellerinden geldiğince destek olduğunuda ifade etti. Nevşehir Belediyespor'un bu şehrin bir markası olmakla beraber gençleri kahvehaneler 'den uzaklaştırıp spora teşvik etmek açısındanda önemli olduğunun altını çizerek inşallah bu sene özlediğimiz şampiyonluğa da ulaşırız" dedi.

FİB Haber, Nevşehir ve Nevşehirlinin Sesi ...

Gurbette yaşayan Nevşehirlilerin sesi gözü kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine teşekkürlerini ileten Elkatmış, "Nevşehir hakkında tüm gelişmeleri www.fibhaber.com olarak sizlerden öğreniyoruz. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum."

Elkatmış, misafirperverliklerinden dolayı FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal'a teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulundu.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal'da sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olarak Sayın Mehmet Elkatmış'a teşekkür etti.

AK Parti kurucularından Eski Nevşehir Milletvekili ve Kamu Denetçisi Av. Mehmet Elkatmış, Susurluk komisyonu başkanı iken Gazetecinin bir sorusuna verdiği :  "Du'balım" şeklindeki cevabı hafızalara işlenirken tamamen doğal üslubuyla yıllar geçsede özünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.

Ülkemizde Mafya ve Derin Devleti en iyi bilen isimlerden birisi olan Mehmet Elkatmış, denilince heralde bir çırpıda ilk akla gelenler; Hizmetleriyle birlikte, Susurluk Araştırma Komisyon Başkanlığı ,İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı ,SSK, TEDAŞ gibi bir çok komisyonlarda araştırma soruşturma komisyonlarında görev aldı, Kamu Denetçiliği yaptı, TBMM'de Aldığı önemli görevler , nev i sahsina munhasir duruşuyla Türkiye Siyasetinin önemli ve unutulmaz profilleri arasında yerini aldı. Her zaman Nevşehirli oluşuyla sözlerine başlayan ve dürüst kişiliği ile tanınan Elkatmış, yaşamını hala hazırda Ankara'da sürdürüyor.


Nevşehir Siyasetinden Unutulmaz Bir İsim : Mehmet Elkatmış

Ülkemizde Mafya ve Derin Devleti en iyi bilen isimlerden birisi olan Mehmet Elkatmış, denilince heralde bir çırpıda ilk akla gelenler; Hizmetleriyle birlikte, Susurluk Araştırma Komisyon Başkanlığı ,İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı ,SSK, TEDAŞ gibi bir çok komisyonlarda araştırma soruşturma komisyonlarında görev aldı, TBMM'de Aldığı önemli görevler , nev i sahsina munhasir duruşuyla Türkiye Siyasetinin önemli ve unutulmaz profilleri arasında yerini aldı. 

Susurluk komisyonu başkanı iken Gazetecinin bir sorusuna verdiği : Du'balım şeklindeki cevabı hafızalara işlenirken tamamen doğal üslubuyla yıllar geçsede özünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.


Elkatmış'a "sesini kes" notu! /  Yıl: 20 Ocak 2009

Susurluk Komisyonu’na başkanlık yaptı. Bürosunda çok ilginç bir olayla karşılaştı. Polis şimdi o kişilerin peşine düştü.
Eski Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’ın Kızılay’daki bürosuna giren kimliği meçhul kişilerin, üzerinde “Sesini kes” yazılı bir kağıdı bıraktıkları belirtildi. Olayı doğrulayan Elkatmış, ayrıntılı açıklama yapmadı. 
Edinilen bilgiye göre, Kızılay’daki bürosuna giden Mehmet Elkatmış, ortalığın dağıtılmış olduğunu gördü. Büroya hırsız girdiğini tahmin eden Elkatmış, masasının üzerinde bir A-4 kağıdına yazılı “Sesini kes” mesajını görünce durumu polise bildirdi.
Bürodan bazı evrakların da çalınmış olduğu görüldü. Polis, büroda parmak izi araması yaptı. Üzerinde “Sesini kes” yazılı kağıt da kriminal incelemeye gönderildi.
Mehmet Elkatmış, Susurluk olayının ortaya çıkarılması için kurulan komisyonun başkanlığını yapmış, son günlerde Ergenekon operasyonuyla Susurluk arasındaki bağlantıya dönük bulgular çıkması üzerine sık sık televizyon programlarına konuk olmuştu.
Elkatmış, son olarak Tuncay Güney’in Kanada’dan canlı bağlandığı TRT programına da katılmıştı.


Kaynak : Milliyet Gazetesi

'Susurluk beraat etti' : "- Du'balım..."
Susurluk kazasının ardından TBMM bünyesinde kurulan Susurluk Araştırma Komisyonu, Sedat Bucak ve Mehmet Ağar'ın da aralarında bulunduğu 41 kişiyi tanık olarak dinledi. Daha sonra da özel timcilerle 16 kişiyi dinleyen komisyonun hazırladığı rapor, TBMM Başkanlığı'na sunuldu ve gerekenin yapılmaması üzere devlet arşivlerine kaldırıldı. Komisyona başkanlık eden FP'li Milletvekili Mehmet Elkatmış, Susurluk'u örtbas etmek için Merve'nin başörtüsünün ortaya atıldığını iddia etti. 
Susurluk kazasının ardından, halk tepkisini sokağa çıkarak dile getirdi. Siz de aynı dönem TBMM bünyesinde kurulan Susurluk Araştırma Komisyonu'na başkanlık ettiniz. Şu anda Meclis'in açılmış olmasına rağmen, hiç kimse Susurluk konusunu açmıyor. Bu sessizliği nasıl değerlendiriyorsunuz?
Artık, bu konuda konuşmayacağım. Bir yerde Susurluk beraat etti.
Nasıl beraat etti?
Halk, bu insanları geri gönderdi.
Bu insanların Meclis'e geri gelmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
Halkın iradesine karşı ne diyeyim ben. Seçti ve gönderdi. Diyecek bir şey yok. 
Susurluk'la ilişkisi olan insanların Meclis'te yer alması sizce doğru mu?
Doğru olup olmadığı noktasında bir şey diyemem. Halkın gönderdiği insanlara saygı duymak zorundayım. 
Susurluk'u tekrar gündeme getirme açısından sizin bir çabanız olmayacak mı?
Tabii çalışacağız.
Neler yapacaksınız?
Daha "- Du'balım...". Meclis yeni açıldı. Biz başka şeylerle uğraşıyoruz. Merve'nin başörtüsü ön plana geçti. Bak, Susurluk konuşuluyor mu şimdi. Susurluk'u örtbas etmek için şimdi başörtüsünü ortaya çıkardılar. 

MEHMET ELKATMIŞ KİMDİR!
 
Mehmet Elkatmış Kimdir?
Mehmet Elkatmış: İnsan Hakları Savunucusu, Hukukçu, Siyasetçi 
Doğum: 14 Ocak, 1947 Nevşehir
Eğitim: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

1947’de Nevşehir’in Nar kasabasında doğdu. İlk ve orta okulu kasabasında tamamladı ve Nevşehir Lisesinden mezun oldu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek aynı yıl Nevşehir’de avukatlık stajına, 1972 yılı sonunda Ürgüp’te serbest avukatlığa başladı. Askerlik görevini askeri hakim olarak tamamladı. Askerlik dönüşünde 1974 yılı Kasım ayında Nevşehir’de tekrar serbest avukatlığa başladı. Avukatlık yaptığı dönemlerde ve üniversite öğrenciliği yıllarında, siyasi partilerde kuruculuk ve il başkanlığı görevlerinde bulundu.

1991 – 1995 – 1999 ve 2002 tarihlerinde yapılan seçimlerde 19, 20, 21 ve 22. Dönemler Nevşehir milletvekilliğine seçildi. TBMM’de görev yaptığı bu dönemlerde, TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve katip üyelik ve TBMM İdare Amirliği görevlerinde bulundu. Ayrıca TBMM’de uzun yıllar KİT komisyonu üyeliği, Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanlığı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı; TEDAŞ, Civan Gate, SSK ve TBMM Genel Kurulu yapımındaki usulsüzlükleri soruşturma komisyonlarında üye olarak görev yaptı. 04/12/2012 tarihinde TBMM tarafından Kamu Denetçisi olarak seçildi.

Bu görevleri yanında bir çok sivil toplum örgütünde ve vakıflarda kurucu ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası toplantılara, panel, açık oturum ve sempozyumlara izleyici, konuşmacı ve başkan olarak katıldı. Pek çok gazete ve dergilerde, TV’lerde röportajları beyanları ve makaleleri yayımlandı. 
Elkatmış, 4 çocuk babasıdır.



AK Parti geçmiş dönem Nevşehir Milletvekili ve Ombudsman Av. Mehmet Elkatmış Nevşehir Milletvekili Yıllarını anlattı.