Türkiye - Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Bangladeş'ten gelen Dost Welfare Foundation isimli kuruluştan Ahmet Samir ve Reyyan Eyyub'u kabul etti.

 

Gizligider, Başbakan'ın ailesi ve Dışişleri Bakanı ile Arakan'daki mülteci kamplarını ziyaret ettiklerini hatırlatarak "bu ziyarette bizim için gerçekten göz yaşartıcı sahneler vardı çünkü on binlerce insan bizim konvoyumuzun geçeceği noktada yol boyuna dizilmiş, adeta inleyerek, gayet acı bir halde bizi selamladılar" ifadelerini kullandı.

 

O sırada "iklim olarak muson yağmurlarının yağdığı bir dönem olduğunu" belirten Gizligider, "yağmur damlalarının gözyaşlarına karıştığını" söyledi. Gizligider, "Arakan'daki görüntülerle yardım kampanyaları düzenlendiğini, hatta yardım kampanyalarının Dışişleri Bakanı'nın Arakan'lı hiç tanımadığı bir gence sarılarak ağlaştığı fotoğrafların Türkiye'de de milyonlarca gözü yaşarttığını" ifade etti.

Myanmar'da Arakan'da yaşananların sadece bir iç iş olmadığını bütün dünyanın ve Müslümanların bir acısı olduğunu sözlerine ekleyen Gizligider, özellikle Türkiye'nin çok yakın takipçisi olduğunu söyledi.

 

Bangladeş heyeti ise, Türkiye'ye geldikten sonra Meclis'te ağırlanmayı hiç beklemediklerini, bu ziyaretin kendileri için büyük sürpriz olduğunu belirterek teşekkürlerini sundular.