AK Parti Türkiye Teşkilatının En Genç İl Başkanı Nevşehir İl Başkanlığına atanan 32 yaşındaki Av. Mustafa Rauf Yanar oldu.

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Tarafından Nevşehir Ak Parti İl Başkanı olarak atandı. Av. Mehmet Ali Tanrıver’den boşalan koltuğun sahibi
Nevşehir Barosu Avukatlarından Mustafa Rauf Yanar olurken. Kazım Sunar ve Mehmet Ali Tanrıver'den sonra üçüncü hukukçu kimliği taşıyor olması ile de dikkat çekti.

Sırasıyla Kurucu İl Başkanı Hasan Ünver, Zafer İnanır, Ahmet Erdal Feralan, Ersan Erkut, Kazım Sunar, Mehmet Ali Tanrıver'den sonra AK Parti'nin 7. İl Başkanı olarak Nevşehir'de görev yapacak.


AK Parti Gözünde Yanar;

AK Parti'nin Yeni Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, 4 Yıl boyunca Gençlik Kolları Başkanı görevi ile yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmişti. 

Yanar, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı görevindeyken; Teşkilat performans sisteminde 24 ayda üst üste 22 ay Türkiye birinciliği, Refarundum dahil 2014 yılı ve sonrasındaki tüm seçimlerde başarı, Genç STK'lar sürekli işbirliği ve istişare içinde olması, Genç üye sayısında %25 artış, Üni Ak teşkilatının kurulması, Üniversite konsey seçimlerinde 8 fakülte başkanlığı teşkilat içerisinden seçildi. Ayrıca, Gençliği bir çatı altında toplama adına sosyal faaliyetler, Liseli gençleri ahlaklı ve bilinçli genç olması için lise AK teşkilatını kurdu. İl öğrenci meclis başkanin lise ak teşkilatından yetiştirdiği gence tevdii edilmesi, Teşkilat içi eğitim ve seminerlere bilinçli ve geleceğe yön verecek gençlik oluşturma çabaları, Teşkilat içi eğitim ve seminerlere bilinçli ve geleceğe yön verecek gençlik oluşturma çabaları ,Gençlik kollarını siyasi bir okul olarak görüp siyasetçi yetiştirmek gayesinde oldu ve Genç siyasetçilerin Türkiye'yi güçlendirecek nesiller olduğuna inandı ve Nevşehir spora gerek şahsi gerekte teşkilat olarak manevi destek olma başarısı göstermişti.


Av. Mustafa Rauf YANAR kimdir?
1985 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra, Ankara Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2009 yılında mezun oldu.

Avukatlık stajını ve askerlik görevini 2010 yılında tamamladıktan sonra 6 yıldır serbest avukat olarak çalışmakta. İyi derece İngilizce ve orta derece Almanca bilmekte. Siyasi olarak ise 2011 yılından 2014'e kadar Merkez İlçe Siyasi Hukuk İşler Başkanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinde İl Belediye Meclis üyesi seçildi. Ocak 2014 den beri de İl Gençlik Kolları Başkanlığını yapmakta.
Ayrıca TFFF ye bağlı olarak İl Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Evli ve 2 oğlu vardır.