NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, sosyal medya da yayınlanan görüntülü açıklamasında Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için kalem kırdı.

Kızıl Çin tehdidi altında inleyen, Kuranı Kerim okuyanların türlü türlü cezalarla karşı karşıya kaldıkları Doğu Türkistan’daki zulme dikkat çekmek için başlatılan farkındalık kampanyasına katılmak için açıklamalarda bulunup Kalem kıran Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, en büyük isteklerinin Doğu Türkistan’ın bağımsızlığına kavuşması olduğunu da ifade etti.

Leblebici açıklamalarında; “Kızıl Çin baskısı altında inleyen. Türklüğün onurunun yasaklandığı, Kuranı kerim okuyanların cezalandırıldığı yerdir Doğu Türkistan. Sözde insan hakları savunucularının zulme uğrayan Müslüman olduğunda sessiz kaldıkları yerdir Doğu Türkistan. Dili bir, dini bir olan kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek için farkındalık kampanyasına bir kalem kırarak bende katılıyorum. Yaşasın Bağımsız Doğu Türkistan” diye konuştu.