Hasan Ünver yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde yazılı basında ve sosyal medyada yer alan, ismimin de kullanıldığı seviyesiz ve aşağılık iftiralar hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

3 dönem yürütmüş olduğum Nevşehir Belediye Başkanlığı görevim süresince ve sonrasında hiçbir ticari faaliyetim olmamıştır.

Hayatımın herhangi bir döneminde "İŞ ORTAĞIM" olmamıştır.

Siyasi düsturu iftira atmak ve algı operasyonlarıyla "çamur at izi kalsın" politikası izleyen kişiler, yine seviyesiz söylemlerinin yanında ismimi kullanarak hakkımda algı oluşturma çabasına girişmiştir.

Atılan iftiraların ve yaratılan algı operasyonlarının hepsi hakkında tarafımca yasal işlemler başlatılacaktır.

Hakkımda yapılan iftiralar ve kamuoyunda oluşturulmak istenen algılara karşı cevabımız 18/05/2022 tarihli basın açıklamasıyla verilmiştir.

Basın açıklamamızda da vurguladığımız üzere, malum şahıslar muhatap alınamayacaklarını, seviyesiz üslupları ve cinsiyetçi söylemleriyle bir kez daha ortaya koymuşlardır.

3 dönem üst üste bizleri bu yüce göreve layık gören halkımızın hafızasında hizmetlerimiz ve eserlerimizle hatırlanacağımıza inancımız tamdır.

İftira ve çamur atmayı alışkanlık haline getiren, seviyesiz üslubuyla Nevşehir siyasetine leke süren kişilerse kaybetmeye ve unutulmaya mahkum olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HASAN ÜNVER