Kapadokya FM Radyosunda Haber Müdürü Gazeteci Ali Çamur’un gündeme dair sorularını canlı yayında yanıtlayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Eski Hastane Alınandaki Çalışma 18 Aydan Önce Bitebilir…

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Eski kadın doğum hastanesinin bulunduğu alan üzerinde neler yapılacağını ve bu çalışmanın neler ihtiva ettiğini şu ifadelerle anlattı: “Orası Nevşehir’in kalbi. Çeşitli sivil toplum örgütlerimizin görüşlerini aldık. Önlerine örnek projeler koyduk. Onların fikirlerini aldık. Nevşehir’in 100 Yıllarına hitap edecek bir proje olsun dedik. Bir uyum süreci başladı. Herkes bu şehrin gelişim sürecine katılıyor. 23 Kasım tarihinde ihalesi vardı oranın. Bu konuda yarılar aldık. Bunları dikkate alarak bu ihaleyi iptal edip 31 Aralık tarihinde yeniden ihale ettik. Sadece Noter masrafları 400 bin, Sadece inşaat giderleri 35 Trilyon lira. Belediyemiz 2004 yılındaki belediye değil. Birçok birim o dönemde yoktu. Personel sayımız artmadan hizmetleri sürdürüyoruz. Biz bunları hep bir araya toplayalım dedik. Bizden sonraki nesillerin övüneceği bir yapısı olsun istedik. Önünde 15 -20 bin kişinin toplanabileceği bir alan. Otopark alanı, alış veriş merkezi. Kapadokya Forum’un bir alternatifi şehir merkezinde oluşmuş olacak. 18 ay verdik. Daha kısa sürede bitirilmesi taahhüdünde bulundular. 405 işyeri bulunacak.”

NTSO Seçimlerine Müdahil Değilim …

Nevşehir’de Mart ayında yapılması beklenen Nevşehir Ticaret Sanayi odası seçimlerine yönelik bir taraf olup olmayacağı sorusuna ise; “Bu şehre hayırlı uğurlu olsun. Ondan öte bir şey söyleyemem. 9 Yıllık belediye başkanıyım. Herkes benim kardeşim. Ticaret erbabının kendisi içerisinde yapacağı bir seçim bu. Orada etkili ve yetkili kişilerin göreve getirilmesini isterim. Bu kurum önemli bu şehir için. El ele omuz omuza çalıştığımız zaman çok önemli işler başarılıyor. Sivil toplum kuruluşlarının hiçbirini ayırt etmedik. Bütün ticaret erbabımıza, sanayi erbabımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Sağlık Bakanı “Hasan Hangi Parayla Yapacaksın” dedi…

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesinin kaynak üreten bir belediye olduğunu dile getirirken, Sağlık bakanı ile yaşadığı ilginç diyaloğu da anlattı. Ünver, “Bu şehrin kaynakları kendi içerisinde saklı. Biz bu kaynakları harekete geçirdik. 12.5 Trilyon lira 2004 bütçesi idi. İller bankasından bize çok mu para gönderiliyor. MHP ve CHP li belediyeler ne alıyorsa bizde onu alıyoruz. Hizmet ürettiğinizde iktidar yanınızda, yatarsanız bu iş olmaz. Belediyemiz Karayollarının şehir merkezinde olmasından rahatsız oldu. 4 Trilyonluk bir maliyetle arsasını kamulaştırdık. Üniversitenin karşısına yeni bir alan yaptık. TOKİ Başkanımıza gittik biz size bu arsayı verelim bize hastane yapar mısınız dedi. TOKİ Başkanımız hay hay dedi. Bu işler hemen olmuyor. Oradan Sağlık bakanına gittik. Yeni bir hastane yapalım dedik. Sağlık bakanı Hasan hangi parayla yapacağın dedi. O hastane için 20 Ülkenin hastanelerini inceledim. Güzelim hastanemiz ortaya çıktı. 18 ay da 324 yataklı hastaneyi ortaya çıkardık. Bugün 120’nin üzerinde uzman hekimle ve yüzde 100 doluluk oranıyla çalışıyor. Hastanemiz bölge hastanesi gibi. Artık Araştırma hastanesi A2 hüviyetinde. Bu kaynak dönüşümü 250 milyon liralık kaynak dönüşümü yaptık. Belediye kaynak üretiyor. Nerden buluyorsunuz dediğiniz de bu iş böyle oluyor işte” diye konuştu.

Bize Satacak Mülk Bırakmamışlar ki…

Belediyenin kaynak üretimi konusunda sırada Kadirah Deresi’ni hedef aldığını belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bize satacak mülk bırakmamışlar. Biz satıyor muyuz. Evet. Biz kendi ürettiğimiz kaynakları satıyoruz. Göre yolu 700 dönüm bir alan. İnsanlar burayı kullanamıyorlar. Ne işe yarıyor?. Vatandaşın malını vatandaşa belediye bela etmiş. Vatandaşın yaşadığını yaşadık. 875 hissedarın hiçbiri mahkemeye gitmeden konuyu çözdük. 300 bin metre kareye yakın alan çıkardık. Hem uzlaşıyorsunuz, hem şehir hem de vatandaş kazanıyor. Telekom önünü çok defa haber yaptınız. Bakın orası bir cadde oldu. Orası insanların malı var, ama insanlar üzerinde bir hak sahibi değil. Bunu da çözdük. Sırada Kadirah deresi var. Nevşehir’in en büyük problemli yeri oraydı. Orayı da güzelleştirmiş olacağız böylece. Bugüne kadar vatandaşla mahkemeye gitmedik. Hem ortaya kaynak çıkıyor. Hem vatandaş kendi imkanları kullanmaya başlıyor. Bazı vatandaşlarımıza mevzi imar düzenlemelerinde özel imkanlar tanınmış. Bazıları bu konuda bazı yerlerde yazılar yazıyorlar. Onları kul hakkı yememeye davet ediyorum. Bu şehrin hakkını kimseye yedirmem. Eğer bu şehir kazanılacaksa benim kaybetmem hiç önemli değil. Kötü diyenler oldu, iyi diyenler oldu. Hepsinden Allah razı olsun” açıklamalarında bulundu.

Tekrar Göverip Bostan Olacak Halimiz Yok. Alan Almış Zaten …

9 Yıllık belediye başkanlığının kendisini yıprattığına dikkat çekilen soruda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bu lafın üzerine üç sayfa edebiyat yapılır. 9 Yaş yaşlandım. Hayatın süreci içerisinde şekli değişiklikler oluyor. Helal olsun. Ben günü 24 saat yaşamaya gayret ediyorum. Bana güvenenlerin vebali var üzerimde. Günde üç dört saat uyku uyuyorum. Biz dünyayı takip eden bir belediyeyiyiz. 15 bin belediye de akreditasyonumuz var. Bakın bu şehre 3 milyona yakın turist geliyor. Yakında 5 milyon turistte şehir merkezine gelecek. Bunları yaparken ben ölsem ki ne olur bu şehrin uğurunda. Birinci seçimde yüzde 46., ikinci seçimle yüzde 56 oy verdiler. Bir Allah razı olsun duymak isterim. Çocuklarım bizden sonra bu şehrin sokaklarında dolaşırken bir bardak çay ısmarlarsa Allah razı olsun desin. Ben öyle siyasetçiler tanıyorum ki bırakın bizi görmesin geçsin gitsin denilen. Alan almış satan satmış. Tekrar göverip bostan olacak halimiz yok” ifadelerinde bulundu.