Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanı Ali Alper, AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Adayı Mehmet Aktürk'ün bir toplantıda CHP'den 'Enkaz Devraldık' sözleri için açıklamada bulundu.

İşte Cumhuriyet Halk Partisi Ürgüp İlçe Başkanlığı Basın Açıklaması;

Ürgüp Belediye Başkanlığı için aday olarak gösterilen genç kardeşimiz Mehmet Aktürk’ün katıldığı bir toplantıda “Fahri Ağabeyimin devraldığı CHP yönetimi enkazından” ifadeleriyle gerçeğe aykırı sözler sarf etmiştir.
Ürgüp’ün şu anki Belediye Başkanı Sayın Fahri Yıldız, yönetimi CHP yönetiminden değil yaklaşık 2 yıl boyunca Belediye Başkanlığı’na vekalet eden merhum Kasım Uğur’dan devralmıştır.
CHP, yönetimi bırakırken 2007 yılı kesin hesap raporunda belirtildiği gibi 12.393.935 TL borçla teslim etmiştir.Yapılan tüm bu hizmetler ve projeler karşılığında Ürgüplü hemşehrilerimizden hiçbir ad altında özel katkı payı alınmamıştır.
Şu an Ürgüp Belediyesi’nin 2017 kesin hesap raporunda borcu 75.500.941 TL’ dir.
Hizmetlerin büyük kısmı devlet politikaları gereğince merkezi hükümetçe yapılmış olup, sadece asfalt çalışması belediyemizce yerine getirilmiştir. Bu hizmete vatandaşımız halen katkı payı adı altında ödeme yapmaktadır.
Enkaz diye belirtilen dönemde, Ürgüp Belediyesi CHP yönetimindeyken 266.500 m2’lik bir alanı kapsayan,  Türkiye’nin örnek projesi olan ‘Kayakapı Projesi’ belediyeden bir kuruş para çıkmadan Ürgüp’ün, Belediye’nin malı olmuştur. Şu an Ürgüp Belediye’si Nevşehir’in gayrimenkul açısından en zengin belediyesidir.
Ayrıca, CHP belediye yönetimi ;
●    Üniversite Binaları
●    İçme Suyunun Kamulaştırılması
●    Doğalgaz Şirketinin Kurulup Projenin Onaylanması(Sadece Ürgüp değil tüm Nevşehir için)
●    Kültür Merkezi
●    Düğün Salonu
●    Devlet Hastanesi Ek Binası
●    Anadolu Lisesi Yurt Binası
●    Halk Eğitim Merkezi Arsası Temini

gibi ilçemizi ileriye götürecek önemli projelere imza atmıştır.Bu projelerin yanı sıra, uluslararası spor müsabakaları, kültür ve sanat etkinlikleri, tanıtım projeleri ile Ürgüp’ ümüzü Türkiye’de ve Dünya’da önemli bir turizm cazibe merkezi haline getirmiştir.
Sayın adaya önerimiz, Ürgüp için hizmet bekleyen, geçim derdi ve işsizlik sıkıntısı yaşayan hemşehrilerimize yönelik projeler üretmesidir.
                              

  Ali ALPER
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı