2 Şubat Cumartesi günü 0 312 561 06 14 numaralı telefonla Ürgüp Belediye Başkan Adayları anketi yapıldı.

Aday Adayları sürecinde aynı telefon numarası ile Ak Parti'nin 8 Aday Adayı da Ürgüp'te vatandaşlara telefonla sorulmuştu.

Ak Parti'de Adayın Mehmet Aktürk olarak belirlenerek açıklanmasının ardından, bu kez diğer partilerin Adaylarının da listede yer aldığı ankette " Değerli Ürgüp Halkı, 31 Mart yerel seçimde Ürgüp Belediye Başkanlığı için kime oy vermeyi düşünüyorsunuz? 1- Akparti- Mehmet Aktürk 2- CHP- Bekir Ödemiş 3- MHP- Hasan Erdoğan" şeklinde sorularak, vatandaşlardan 1-2-3 numaralarından birini tuşlaması istendi.

Öte yandan, partilerin meclis üyelerini belirleme çalışmaları da sürüyor. 19 Şubat 2019 Salı Siyasi parti ilçe başkanlıklarının belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında elektronik ortamda DVD, flash bellek, hard disk vb. ile fiziki ortamda kağıt olarak en geç saat 17.00'ye kadar vermelerinin son günü. Bağımsız olarak adaylıklarını koyacak kişilerin adaylık için saat 17.00'ye kadar başvuruları için son günü.