Vatan Partisi Nevşehir, HDP'nin mecliste yerinin olmadığını, parti olarak PKK'nın siyasi ayağı olmaktan ileriye gidemeyeceğini belirterek, biran önce HPD'nin kapatılması gerektiğini ifade etti.

Yapılan açıklama şöyle;

Değerli Halkımız,  Değerli Basın Mensupları, 

Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinin 10 Şubat 2021 tarihinde, Irak’ın kuzeyinde Gara bölgesinde başlattığı Pençe Kartal-2 Harekatı’nın üçüncü günü, bölgede özel olarak hazırlanmış olan bir mağarada, daha önceleri kaçırılıp alıkonmuş, çoğu güvenlik gücü mensubu asker ve polis memuru olan 13 değerli yurttaşımızın, silahsız ve elleri arkalarından bağlı olarak, PKK Terör örgütü tarafından alçakça katledilip şehit edilen bedenleri bulunmuştur. Bu gün burada 13 aziz şehidimiz ile, Harekatın daha başlangıcında da şehit olan 3 değerli subay ve askerimizi saygı ile anıyoruz, ruhları şad olsun. Aziz şehitlerimizin aileleri ile yüreği vatan sevgisiyle atan Türk Ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Kahrolsun PKK Terör örgütü. 

Pençe Kartal-2 Harekatı neden yapıldı 

Değerli Halkımız, ABD’nin “Kara Gücüm” dediği PKK Terör Örgütü, 1. Körfez Savaşı(1990- 1991 ) sonunda ABD’nin bilgisi, izni ve desteği dahilinde Irak’ın kuzeyine yerleştirilmiştir. ABD’nin amacı bölgenin kaynaklarına el koymak, Irak’ın kuzeyi ile Suriye’de Fırat’ın doğusunu birleştirmek ve yeni (ikinci)bir İsrail devleti kurmak için alan açmaktır. Amacına ulaşmak için kullandığı piyon güç ise binlerce TIR dolusu silah, mühimmat  ve erzak ile besleyip- desteklediği PKK Terör örgütüdür. Son zamanlarda bu bölgeye Amerika kontrolündeki PKK geçişler artmıştır. Bu hareketlilik Ülkemizin sınır güvenliği açısından büyük bir risk ve tehdit oluşturmaktadır  ve kesinlikle durdurulmalıdır. Pençe  Kartal-2 harekatı bu nedenle başlatılmış ve başarı ile tamamlanmıştır. 

Bölücü katil PKK’nın HDP ile olan organik bağına gelince, bilindiği gibi HDP sırtını PKK’ya dayandırdığını açık- açık söylemekten hiç çekinmeyen, PKK’nın yurt içindeki en büyük destekçisidir. Eskiden PKK,  HDP’den besleniyordu, şimdi HDP, PKK’dan beslenmektedir. HDP, asker, polis, öğretmen, sivil binlerce yurttaşımızı katleden Terör Örgütü PKK’nın tedarikçisi bir partidir. Bu tedarikin en can yakıcı örneği, PKK’ya terörist yetiştirilmek üzere küçük yaşta dağa kaçırılan çocuklarımızdır. Türkiye’nin  ve tüm dünyanın gözü önünde, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır  annelerimiz ve babalarımızın,530 günden uzun süredir, HDP Diyarbakır  binası önünde  verdikleri  “çocuklarını HDP’den geri alma mücadelesidir”. Diyarbakır’ın kahraman annelerini, babalarını buradan saygı ile sevgi ile selamlıyoruz. Terörle mücadele ederken, bunların destekçileri ile de mücadele etmek şarttır. Dünyanın hiçbir ülkesinde, kendi vatanına ihanet eden bir siyasi parti, o ülkenin meclisinde bulunamaz. Bu nedenle daha önce de 4 kez mahkemeye başvurmuş olan Vatan Partisi olarak PKK Terör örgütünün destekçisi HDP’nin derhal kapatılmasını ve Ülkemizin bu insanlık utancından kurtulması gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ve  diyoruz ki  Kahrolsun emperyalist ABD, kahrolsun PKK ve işbirlikçi HDP.  

Genel Başkanımız Sayın Doğu PERİNÇEK’in televizyon ekranlarından sürekli uyardıkları  gibi, HDP, Terör örgütü PKK’nın eli kolu, ayağı bacağı gibi dayanma uzuvları işlevi yapmaktadır. HDP kapatılınca PKK kendisini  taşıyacak güç bulamayacaktır. 

Son olarak PKK Terör Örgütünün ismini anamayan,13 şehidimizin katledililmesini yürekten lanetleyemeyip MIŞ GİBİ yapan, hatta gelecekte Ülkemizi HDP’li dostları ile birlikte yönetme hayali ve planları  kuran her kesimden, siyasiden, meslekten insanlara da bir sözümüz var. Sizleri doğup, büyüdüğünüz, beslenip. geliştiğiniz, üzerinde  kaygısızca yaşayıp var olduğunuz Güzel Ülkemize ve O’nu canı pahasına savunan tüm Güvenlik Güçlerimize  karşı sorumlu ve saygılı olmaya davet ediyoruz.  

Kamuoyuna saygı ile iletiriz.     

 19 Şubat 2021