Vatan Partisi Amiral Soner Polat Nevşehir İl Kurultayı; Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı Okunarak açıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Özcan GÜVEN, Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha ATALAY, Kayseri İl Başkanı Prof. Dr. Eyüp Selahattin KARATAŞ ve Kırşehir İl Başkanı Nusret VAR törenle Partiye yeni katılan Üyelerin Parti Rozetlerini taktılar.

Divan Başkanlığına seçilen Özcan GÜVEN konuşmasına; Kurultaya ismi verilen Amiral Soner Polat’ı anarak başladı. Amiral Soner Polat’ın “Gün bu gün, saat bu saat” sözüne atıfta bulunarak Türkiye ve Dünya’da yaşanan önemli gelişmeleri hatırlattı. Ülkemizde ve dünyadaki saflaşmalara vurgu yapan Özcan Güven Türkiye’nin Milli demokratik devrimini tamamlama iklimine girdiğinibelirtti.
Özcan GÜVEN, Vatan Partisi öncülüğünde Silivri duvarlarının yıkıldığını ve bu sayede Türk Ordusunun esarette kurtulduğunu, esaretten kurtulan ordunun PKK’yı hendeklere gömdüğünü, içindeki FETÖ uzantılarından kurtulduğunu, Zeytin  Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekatlarıyla Amerika’nın kukla devlet planlarını bozduğunu söyledi.  

GÜVEN, “Türkiye’nin mecburiyetlerinden ve Vatan Partisi’nin mücadelesinden dolayı Ülkemizin Atlantik zincirlerini kırmaya başladığını, Avrasya’daki bağımsız ve onurlu konumuna yerleştiğini” belirtti.

Vatan Partisi’nin Türkiye için önemini de vurgulayan Özcan Güven, Partinin iktidarda değilken bile bir çok başarısının bulunduğunu, her soruna çözüm programı bulunduğunu, Üretim Devrimi Programıyla önümüzdeki dönem kurulacak olan Üreticilerin Milli Hükümetinde yerini alacağını söyledi. 
“CHP, HDP ile birlikte Amerikan hükümet planlarının esas aktörüdür” diyen Güven, Amerika’nın artık Türkiye için planladığı hükümet seçeneklerinin başarılı olamayacağını, Türkiye’nin girdiği yeni rotasından döndürülmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Son olarak Vatan Partisi’nin Türkiye’nin geleceğinde iktidar olarak bulunacağını, Partililere bu azim ve disiplinle çalışmalarını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven, hiçbir partinin sözde Ermeni Soykırımı belası gibi bir sorunuemperyalist merkezlerde mahkum ettirecek bir başarısının olmadığını dile getirdi. 

Kayseri İl Başkanı Prof.Dr. Eyüp Selahattin KARAKAŞ konuşmasında; Kurultaya ve yeni göreve gelecek Nevşehir il Yönetimine başarılar diledi.

Kurultay Gündemine geçildi. Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha ATALAY Kurultay konuşmasını yapması ve faaliyet raporunu sunması İçin kürsüye davet edildi

Prof. Dr. Meliha ATALAY Kurultay konuşmasında; Kurultay açılışı için hazırladığı konuşma metin içeriğinin, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Özcan Güven'in yaptığı konuşma ile birebir örtüştüğünü,bu nedenle yalnızca bir kaç vurgu yapacağını söyledi.
Vatan Partisi'nin,2014 Mart Ayında, Silivri Duvarlarının yıkılmasında,15-16 Temmuz ABD,FETÖ kanlı darbesinin hezimete uğratılmasında, etkin rol oynadığını,Ülkemizin güvenliği için Güneydoğu'da  yapılan  Fırat Kalkanı, Zeytindalı,Barış Pınarı ve Pençe  Harekatını desteklediğini belirtti.
ATALAY, Vatan Partisi'nin Stratejik Hedefi olan "Birleşen ve Üreten Türkiye"(ereğine ) ye ulaşması için başlatılan "Üretim Devrimi Kurultaylarının  ilkinin Nevşehir'de yapıldığını açıkladı. 

ABD, RandCorporation'ın 2020 Ocak ayında yayınladığı "Türkiye'nin Milliyetçi Rotası" başlıklı Fitne Raporundan söz etti.Ülkemizin iç ve dış dengelerini bozmaya yönelik planları içeren bu Rapor hakkında hepimizin  bilgimiz olması gerektiğini açıkladı.
Ardından da 2016 dan -2020ye (5 ayrı)  özet faaliyet raporlarını sundu

Mali raporu sunması için İl saymanı Elif MURŞİL kürsüye davet edildi; Elif MURŞİL beş yılı içeren mali raporu yıl yıl okuyarak Kurultaya sundu.

 Faaliyet raporu ve mali rapor kurultay üyelerinin oy birliği ile aklandı.

Yeni dönem Yönetim kurulu için üyelerden önerileri alındı ve oy pusulası hazırlanarak seçimlere geçildi.

Yapılan Oylamada;

İl Başkanlığına Prof. Dr. Meliha ATALAY 

Yönetim Kuruluna:  Prof. Dr. Nimet  KARATAŞ, Elif MURŞİL, Rasim ÖZKILIÇ, Egemen YÜKSEL, Nuri KARTALOĞLU ve ALİ Kemal SÖMEZ seçildiler.

İl Disiplin Kuruluna: Tahir Sedat TAN, Suzan KARADAĞ ve Ender YILDIRIM.

Genel Merkez Üst Kuruluna: Prof. Dr. Meliha ATALAY, Prof. Dr. Nimet KARATAŞ, Murat MURŞİL, Tamer TARTAR, Nuri KARTALOĞLU ve Egemen YÜKSEL seçildiler.

Tarih : 15.08.2020
Saat   : 13.00
Adres : Büyük Avanos Oteli.
Cumhuriyet mah.Kapodokyacad. No:46 Avanos-Nevşehir.