Atalay açıklamalarında; “Vatan Partisi 27 Ocak 2018 cumartesi günü, Ankara Nazım Hikmet kültür merkezinde gerçekleştirdiği ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı, 6. olağanüstü genel kurultayında, genel başkanımız sn. Doğu Perinçek'in, Vatan Partisinin cumhurbaşkanı adayı olmasına oy birliği ile  karar vermiştir. Bilindiği gibi, 2019 Kasım ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak olan aday, ülke yönetiminde büyük yetki ve sorumluluklar üstlenecektir. Elbette bu sorumluluğu taşıyacak olan kişinin öncelikle vatansever, Atatürk ilkelerine bağlı ve belirli niteliklere, yeteneklere, devlet adamlığı ağırlığına, bilgi ve deneyim birikimine sahip olması gerekmektedir. Çünkü Türkiye cumhuriyeti büyük ve çok önemli bir ülkedir. Bulunduğu coğrafi bölge ise, dünyanın en hareketli ve sorunlu bir bölgesidir. Ayrıca Türkiye'miz bugün ABD’nin desteklediği, kara gücüm dediği pkk/pyd ve diğer terör örgütlerine karşı TSK ile zorlu bir vatan savaşı vermektedir. vatan bütünlüğünü korumak en öncelikli görevimizdir. Vatan partisi, (mecliste olmamasına rağmen) ülke sorunlarını doğru olarak kavrayan, akılcı çözümler üreten, milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruyarak, iç dengelerin güçlü tutulmasını savunan ve yol gösteren partidir. Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek'in öncülüğünde vatan partisi "günümüzün bilimsel strateji ve siyasetleri" başlığı altıda  önceliği şu beş(5) konuya vermektedir. Vatan ve huzur. Terör örgütlerinin temizlenmesi, vatan bütünlüğünü sağlanmak.
üretim ekonomisi. borç batağından bir milli direnme ekonomisiyle çıkmak, üretim ekonomisini başlatmak. Komşularla işbirliği. Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Rusya ile güvenlik ve ekonomi alanında işbirliği. Aydınlanma seferberliği. Atatürk devrimini tamamlamak, aydınlanmış bir toplum, nitelikli insan gücü ile bütün milleti kapsayan milli eğitim-aydınlanma seferberliği. Avrasya'da bağımsızlık ve üretim. Birleşen üreten Türkiye'yi kuracağımız Avrasya iklimindeki bağımsız konuma yerleşmek. ABD ile bağımsız ve eşit ilişkiler yürüteceğimiz uluslararası dengeleri kurmak. Kısaca açıklamaya çalıştığımız programımızı, sn. genel başkanımızın cumhurbaşkanlığında gerçekleştireceğimize inancımız, güvenimiz ve cesaretimiz tamdır. Doğu Perinçek güçlü, çok bilgili, donanımlı, cesur ve vatansever devlet adamı kişiliği ve güçlü ekibiyle ile Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktır. 
sloganımız: güneş doğudan doğar. Vatan partililer olarak genel başkanımızın adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplama seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Tüm yurtseverleri imza vermeye davet ediyor ve güzel ülkemize esenlikler diliyoruz” diye konuştu.