7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi gözlerin çevrildiği AK Parti’de milletvekili adaylarını belirlemek için süreç devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda temayülün ardından zorlu bir mülakat geçiren aday adaylarından sadece 9’ü üst komisyona çıkabildi. Yeniden aday adayı olan Eski milletvekilleri ile üst komisyona çıkacak olan 15 isimden 6’sı Başbakan’a sunulacak.

AK Parti’den Nevşehir milletvekilliği için başvuran 55 aday adayının 4’te 3’ü, bir hafta süren mülakatlarda elendi. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun başkanlık ettiği 5 kişilik ilk derece aday mülakat komisyonuna giren aday adaylarının sayısı eski milletvekilleri hariç 9’a düşürüldü.

9’A DÜŞTÜ

Genel Merkez’den sızan bilgilere göre; Mülakata gören 48 aday adayından 39’u elendi. Bir üst komisyona girmeye hak kazanan isimler, kesin olmayan bilgilere göre........................................... şeklinde oluştu.

Ancak bu isimlerin dışında başka isimlerinde üst komisyon tarafından çağrılabileceği bilgisi edinildi.

9 ismin yanı sıra mevcut Milletvekilleri A.Erdal Feralan ,Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile eski Milletvekilleri Rıtvan Köybaşı ve Mahmut Dede’nin yanı sıra Eski İl Başkanı Kazım sunar'ın da üst komisyonda değerlendirilecek.
Nevşehir’de bugünlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınmasıyla başlayan süre sonunda önümüzdeki günlerde kamuoyu anketleri de başlayacak. 

İKİNCİ ELEME BAŞLIYOR

İlk elemeyi aşanlar 4 ara komisyonda değerlendirmeye alınacak. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında, diğer genel başkan yardımcılarının da katılımıyla 3’er kişiden oluşacak bu 4 ara komisyon da aday adaylarının 3’te birini daha eleyerek, sayıyı her ilin milletvekili sayısının 2 katına indirecek.

Ara komisyonda kimler var?

Bugünden itibaren de 9 kişi için genel başkan yardımcılarından oluşan ara komisyon çalışmalara başlayacak. Ara komisyonda Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Tanıtım ve Medya Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve AR-GE Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem yer alacak. Genel Başkan yardımcıları kendi aralarında çalışma grupları oluşturarak bölge bölge sürdürecek.

Görüşler alındıktan sonra 6 aday adayı kalacak

Ara komisyon, aday adayları ile ilgili belediye başkanlarının, il başkanlarının ve kanaat önderlerinin görüşlerini alacak.Son eleme ile kalacak 9 kişi 6 ya düşürülecek. 23 Mart'a kadar çalışmalarını tamamlaması gereken ara komisyon, 6 aday adayı, mevcut milletvekilleri ve eski milletvekillerinden aday adayı olan isimleri üst komisyona gönderecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon adaylarla ilgili son kararı 7 Nisan'a kadar verecek.

BAŞBAKAN’A 6 İSİM GİDECEK!

Bütün bu elemeleri aşan Nevşehir’deki 6 aday adayı son olarak 23 Mart’ta işbaşı yapması planlanan, Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda değerlendirilecek. 6 da ismi yer alan aday adaylarının AK Parti Genel merkezine davetleride söz konusu...