31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde AK Parti’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu. Günlerdir Nevşehir kamuoyunda konuşulan AK Parti Nevşehir Merkez Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu da bugün net olarak cevap bulmuş oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın İstanbul Haliç kongre merkezinde ki aday tanıtım toplantısına  AKParti Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Rasim Arı'yı davet etti.

AK Parti'nin 40 il ve ilçe için belediye başkan adayları Cumartesi günü 13.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Edinilen kesin bilgilere göre, Rasim Arı’nın, yarın Haliç kongre merkezinde Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağı öğrenildi. 

FİB Haber Merkezi olarak AK Parti Nevşehir Adayı Rasim Arı'yı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.
 

Rasim ARI Kimdir?
Rasim ARI, 1975 Nevşehir doğumludur. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmüştür.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştur.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etmiştir.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Ayrıca;
Ataköy Marina ve Yat işletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği,
Maksev Maltepe Eğitim Kültür Sanat Vakfı Yönet Kurulu Üyeliği,
Wushu Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
Ülkemizde yaşayan Suriyeli mültecilerin sosyal uyumlarını arttırabilmek ve uluslar arası medya da mültecilerin durumuna dikkat çekebilmek adına mültecilerden oluşan takımların yer aldığı Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası düzenlenmiştir. Bu projede Suriyeli mülteciler spor ile sosyalleşebilme imkânını bulurken çeşitli sponsorlar aracılığıyla mültecilere de destekler sağlanmıştır. Projenin sonunda ünlü futbolculardan oluşan karma takım Suriyeli mültecilerle gösteri maçına çıkmışlardır.

Ayrıca sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılmak suretiyle, terör olaylarının yaşandığı illerde spora olan ilginin arttırılması, bölge gençliği ve halkının hem bireysel hem de toplumsal olarak gelişiminin sağlanması ve bölgenin sporla anılmasını sağlayabilmek adına “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kardeşlik ve Spor Turnuvaları” hayata geçirilmiş ve her yaştan kesimin spora katılımı sağlanmıştır.

“Spor ile Hayata Gülümse” projesi kapsamında ise vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar spor müsabakalarına götürülerek sosyalleşebilmeleri, sportif faaliyetlerle ilgili hale gelebilmeleri ve duygusal açıdan desteklenebilmeleri amaçlanmıştır

Proje ülke genelinde ilgi ve merak uyandıran ve takip edilen bir sosyal sorumluluk projesi olarak sürdürülürken birçok spor kulübü de  “Spor ile Hayata Gülümse” Projesine destek vermiştir.

Hayata geçirdiği birçok sosyal sorumluluk ve hareketlilik projesi toplumsal sorunlara çözüm üretilmesine katkı sağlamış yürüttüğü projeler hem ülke genelinde hem de yurt dışında dikkat çekmiş ve bir farkındalık oluşmasını sağlamıştır.

Rasim ARI, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İşte AK PARTİ Belediye Başkan Adayları: 

İstanbul: Binali Yıldırım
Ankara: Mehmet Özhaseki
Sivas:Hilmi Bilgin
Bolu:Fatih Metin
Antalya:Menderes Tünel
Gaziantep:Fatma Şahin
Konya:Uğur İbrahim Altay
Denizli:Osman Zolan
Kırşehir:Yaşar Bahçeci
İzmir:Nihat Zeybekçi
Samsun:Mustafa Demir
Malatya:Selahattin Gürkan
Düzce:Faruk Özlü
Hatay:Mehmet Öntürk
Diyarbakır:Mehdi Eker
Bursa:Mehmet Müezzinoğlu
Erzincan: Cemalettin Başsoy
Gümüşhane:Ercan Çimen
Şanlıurfa:Zeynal Abidin Beyazgül
Tokat: Eyüp Eroğlu
Bayburt:Mete Memiş
Nevşehir:Rasim Arı
Eskişehir:Burhan Sakallı
Kayseri:Memduh Büyükkılınç
Kocaeli:Tahir Büyükakın
Artvin:Mehmet Kocatepe
Zonguldak: Özcan Ulupınar