NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinin ardından Nevşehir’in üç milletvekili de Türkiye Büyük Millet Meclisinde yemin ederek resmen görevlerine başladı. Peki Vekillerden kim ya da kimler başkent Ankara’ya taşınır? sorusu şimdilerde gündemde.

Nevşehir makus talihi; Milletvekili seçildikten sonra başkente evini taşıyan bir çok Vekilin milletvekilliklerinin sona ermesinin ardından Nevşehir’e geri dönmedikleri bir gerçek. Bu nedenle yeni dönemde AK Partili Nevşehir Milletvekillerinden Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk’ün ya da Milliyetçi Hareket Partili Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol’dan herhangi birinin evini Ankara’ya taşıyıp taşımayacağı merak konusu.

TBMM’deki yemin töreninin ardından önümüzdeki günlerde yapılacak meclis başkanı seçimi ve ardından yeni hükümetin kurulması çalışmalarının sonrasında AK Partili Nevşehir Milletvekillerinin ya da MHP’li Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol’un bu konudaki durumunun netlik kazanacağı bildiriliyor.

AK Parti’den yeniden Milletvekili seçilen Murat Göktürk, milletvekilliğinin ilk döneminde evini Ankara’ya taşımamıştı. Hatta öğretmen olan eşi Ürgüp ilçesinde bir okuldaki görevine devam etmişti.