Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar Genel Merkez tarafından her ay yapılan İl Başkanları toplantısı için Ankara’da. 

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, İl Başkanı sıfatıyla ilk kez AK Parti Genel Merkez'de düzenlenen '118. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantıya ayrıca Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar katıldı.


118. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 hazırlıkları çerçevesinde, ilçe kongrelerinin devam ettiğini, ardından il kongrelerine geçeceklerini ve son olarak büyükşehirlerin kongrelerini yapacaklarını söyledi...
Erdoğan, yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:
"Bir kısım arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor. Değişim ihtiyacı olan yerlerde bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Kongrelerde vazifelerini yeni isimlere devreden arkadaşlarımızın önümüzdeki dönemde teşkilatlardan belediyelere ve meclise kadar her kademede görev almalarının yolları açıktır. 'Bu kardeşlerimizle yollarımızı kaybettik, artık bir daha bir araya gelmeyeceğiz' diye bir şey kesinlikle anlaşılmamalı. Buna biz sıradan diğer partiler gibi bakmayacağız. Bu hareket alışılmış bir parti değil, bu bir davadır. Dava ise davada olay, zaman zaman makam, mevki değişikliğini gerektirebilir. Bundan dolayı da kimse üzülmemeli.
Bir bayrak yarışı olarak gördüğüm bu hizmet yolunda kime, ne zaman, hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz. Bunun için tüm arkadaşlarımızdan partimizle sadece gönül bağlarını değil, fiziki bağlarını da güçlendirerek devam ettirmelerini istiyorum. Teşkilatlarımızla birlikte belediyelerde de şimdiden birtakım düzenlemeler yapmaya başladık. Özellikle kritik gördüğümüz birtakım yerlerde yeni döneme daha ciddi hazırlık yapabilmek için mevcut isimlerin çekilmesi konusundaki kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz. Görevlerinden feragat eden arkadaşlarımız, elbette partimizde çalışmayı, katkı sağlamayı sürdüreceklerdir. Bu bir tasfiye değil, ihtiyaçtan kaynaklanan görev değişimidir. Hiç kimsenin gerek teşkilatlarda gerekse belediyelerde görevini devreden arkadaşlarımızla ilgili en küçük bir olumsuz söz söylemesine, incitici tutum içerisine girmesine kusura bakmasınlar, izin veremeyiz. Öyle bir şey olamaz. Bizler pazara kadar değil, mezara kadar yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı yapmaya kasem etmiş bir kadroyuz. Bunu böyle biliniz."